Liviu Dragnea nu renunță! Încă mai cere dizolvarea PSD și se folosește chiar de propria sa condamnare!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 14:42
Liviu Dragnea nu renunță! Încă mai cere dizolvarea PSD și se folosește chiar de propria sa condamnare!
Liviu Dragnea a cerut dizolvarea PSD *foto: facebook

Liviu Dragnea continuă să ceară dizolvarea fostului său partid, după ce Dragnea a ajuns la închisoare pe 27 mai în urma condamnării în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De altfel, fostul președinte al Camerei Deputaților se folosește exact de această condamnare pentru a anula noua conducere a social-democraților, în funcție cu premierul demisionar Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD și se folosește chiar de condamnarea pe care a primit-o

Mai exact, fostul președinte PSD Liviu Dragnea se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă filiala din Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis.  Astfel, Dragnea recunoaște că PSD Teleorman a cauzat un prejudiciu Direcţiei pentru Protecţia Copilului pentru că le-a ţinut pe cele două angajate în acte şi că, astfel, PSD Teleorman ar trebui dizolvat.

Cum la Congresul la care a fost aleasă Viorica Dăncilă lider al PSD, în locul lui, au participat şi social-democraţi de la Teleorman. Acest lucru pune sub semnul întrebării validitatea acelui vot, mai arată fostul președinte al social-democraților.

Liviu Dragnea a cerut dizolvarea PSD
Liviu Dragnea a cerut dizolvarea PSD *foto: facebook

Argumentarea lui Liviu Dragnea, refuzată de avocați

Avocații arată că argumentele lui Liviu Dragnea nu au însă temei și explică acest lucru prin faptul că prin această cerere Liviu Dragnea îşi arogă drepturi de procuror, deoarece doar un procuror ar putea face o astfel de solicitare în instanţă. Astfel, doar Ministerul Public poate face cerere de dizolvare a unui partid, nu o persoana fizica, indiferent de motivele pe care le invocă.

De asemenea, există deja un refuz al Trbunalului Bucureşti, care a explicat că nu există temei legal pentru dizolvarea partidului, tocmai pentru că în dosarul de condamnare a lui Dragnea nu s-a constatat că PSD Teleorman a încălcat legea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×