Mihai Fifor susține că mai mulți simpatizanți PSD sunt victime ale bullying-ului: „’Este o formă extremă a urii și a agresiunii care nu poate fi tolerată într-o democrație”

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 18:41
Mihai Fifor susține că mai mulți simpatizanți PSD sunt victime ale bullying-ului: „’Este o formă extremă a urii și a agresiunii care nu poate fi tolerată într-o democrație”
Mihai Fifor susține că simpatizanții Vioricăi Dăncilă sunt agresați fizic și verbal în secțiile de vot. Sursa foto: digi24.ro

Mihai Fifor acuză o serie de incidente grave în secțiile de votare din țară. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, secretarul general al Partidului Social Democrat susține că mai mulți simpatizanți ai formațiunii politice au devenit victime ale unui „fenomen de bullying fără precedent”. Mai concret, aceștia au fost agresați atât verbal, cât și fizic, pentru simplul fapt că și-au exprimat public intenția de a pune ștampila pe Viorica Dăncilă. Totodată, fostul ministru de Interne condamnă vehement „discursul urii” și îi îndeamnă pe alegători să alerteze autoritățile în cazul în care întâmpină astfel de situații.

Mihai Fifor reclamă incidente grave în secțiile de vot

Am primit multe mesaje de la alegători în decursul acestei zile, care ne semnalează un fenomen de bullying fără precendent. Oameni care și-au declarat intenția de vot pentru un partid sau un candidat au fost agresați atât verbal, cât și fizic. Facem un apel la stoparea agresiunii și a discursului bazat pe ură, precum și a oricărei acțiuni menite să descurajeze votul. Hărțuirea celor care și-au declarat opțiunea politică este un gest inacceptabil.

Este nedemocratic și lezează principiul la liberă exprimare. S-au petrecut multe incidente în ultimele zile pornite de la exprimarea opțiunii politice de către cetățenii români, ajungându-se chiar până la moartea unui om. Este o formă extremă a urii și a agresiunii care nu poate fi tolerată într-o democrație și într-un stat membru al UE. Îndemnăm cetățenii care sunt victime ale acestor tipuri de agresiune și intimidare să semnaleze autoritățile și să continue să-și exercite dreptul fundamental de a vota”, a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Rareș Bogdan, criticat dur pentru apelul lansat comunității maghiare

Totodată, secretarul general al PSD a criticat în termeni extrem de duri apelul lansat duminică de Rareș Bogdan comunității maghiare din județele Harghita și Covasna, pe care o îndeamnă să meargă la vot în număr cât mai mare până la ora 21:00, când se închid toate urnele din țară. Fifor îi amintește europarlamentarului PNL că l-a numit în trecut pe Marko Bella „un poet aproape ratat”.

Incredibilă ipocrizia de care dă dovadă Rareș Bogdan, când îi cheamă la vot pe membrii comunității maghiare din România, pe care îi numește acum „frați maghiari”. Câtă nerușinare și cât tupeu poate avea acest individ, care se adresează acum maghiarilor și îi îndeamnă să iasă la vot, în condițiile în care, nu demult, Rareș Bogdan jignea comunitatea maghiară și îl numea pe Marko Bela „un poet aproape ratat”.

Rareș Bogdan, speriat de prezența mică la vot din comunitatea maghiară, îi îndeamnă disperat pe oameni să iasă să voteze! Cum vă permiteți, domnule Rareș Bogdan, să jigniți o comunitate, iar mai apoi să le cerșiți voturile? Ați dat dovadă, încă o dată, de duplicitate, ipocrizie și lipsă de respect pentru cetățenii acestei țări, singurul lucru care contează pentru dumneavoastră fiind interesul propriu”, a transmis Mihai Fifor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×