Incidente la o secţie de votare din Giurgiu. Doi oameni în cabina de vot. Acuzaţii grave ale USR

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 14:03
Incidente la o secţie de votare din Giurgiu. Doi oameni în cabina de vot. Acuzaţii grave ale USR
Primele incidente la alegerile prezidențiale. Sursa foto: hepta.ro

Alegerile prezidențiale desfășurate duminică, 10 noiembrie, au adus și primele incidente, chiar în fieful fostului ministru social-democrat, Nicolae Bădălău. Neregulile semnalate de USR s-au petrecut la o secție de votare din Singureni, județul Giurgiu, unde oamenii intră câte doi în cabine, lucru strict interzis.

La o secție din Giurgiu, oamenii intră câte doi în cabina de vot. Explicația halucinantă a acestora

Puși în fața faptului împlinit, alegătorii au oferit o explicație de-a dreptul halucinantă pentru abaterile comise. Mai exact, aceștia susțin că au nevoie de însoțitor în cabinele de vot, pentru că sunt vârstnici și le tremură mâinile. Potrivit reprezentanților partidului condus de Dan Barna, care candidează la rândul său pentru funcția supremă în stat, primarul din Singureni îi aștepta pe locuitori chiar la intrarea în secția de vot, pentru a le spune pe cine să pună ștampila.

În Singureni și la alegerile europarlamentare au fost probleme cu primarul care stătea la intrarea în secția de vot și le spunea oamneilor cum să voteze”, acuză cei de la USR, printr-un comunicat dat publicității recent. Totodată, aceștia susțin că județul Giurgiu este zona de influență a președintelui PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, fost ministru al Economiei în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

În Vaslui au fost înregistrate mai multe cazuri medicale

Totodată, în județul Vaslui a fost nevoie de intervenția echipajelor medicale, după ce locțiitorul președintelui unei secții de votare, dar și un alt membru al aceleiași secții au acuzat stări de rău. Un incident asemănător a fost semnalat și în Ilfov, unde o femeie a ajuns de urgență la spital.

De la deschiderea secțiilor de vot și până la această oră (11:30), la nivel național au fost înregistrate 17 sesizări de posibile incidente electorale care au legătură cu desfășurarea alegerilor. Până acum cinci sesizări nu s-au confirmat. A fost aplicată o singură amendă, în jud Olt. în valoare de 500 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112. Restul sesizărilor sunt în curs de verificări. În general, sesizările au fost despre lipsa unor ștampile sau sfătuirea alegătorilor la sediul secției cu ce candidat să voteze și continuarea propagandei electorale.

Au fost înregistrate mai multe cazuri medicale. De exemplu, în jud. Vaslui s-a solicitat ambulanța pentru locțiitorul președintelui unei secții de votare și un alt membru al aceleași secții, iar o femeie din Ilfov a fost transportată  la spital după ce i s-a făcut rău în secția de votare. În Vrancea, la o secție de votare, procesul de vot a fost suspendat temporar din cauza stării de sănătate a președintei secției. În prezent, i se asigură asistență medicală de specialitate la fața locului. În județul Suceava, două secții de votare au rămas fără curent, echipele de intervenție fiind alertate”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×