Arma furată din casa senatorului PSD Niculae Bădălău, dată în consemn

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/11/2018, 13:45
Arma furată din casa senatorului PSD Niculae Bădălău, dată în consemn
Niculae Bădălău, senator PSD

O armă a fost furată din casa senatorului Niculae Bădălău, după ce locuința i-a fost spartă pe data de 2 noiembrie, vineri. „Chiar senatorul Niculae Bădălău a făcut sesizare la IPJ Giurgiu cu privire la faptul că în noaptea de vineri spre sâmbătă casa i-ar fi fost spartă de hoţi.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă şi în cauză se fac cercetări pentru furt, fiind suspiciuni clare că în casă ar fi pătruns persoane necunoscute”, a declarat Cătălin Georgescu, șef IPJ Giurgiu.

Senatorul PSD Niculae Bădălău a făcut sesizarea privind arma furată

Din păcate, senatorul PSD a avut câteva clipe grele în noapte dintre ziua de vineri și sâmbătă, respectiv 2 și 3 noiembrie. Locuința acestuia din Bolintin Vale, județul Giurgiu, a fost luată cu asalt de hoți. În urma celor întâmplate, s-a aflat că senatorul Niculae Bădălău deținea o armă cu gloanțe letale. Acesta a fost amendat pentru nerespectarea regimului celor care dețin arme și muniții, iar din cauza acestui fapt, dreptul de a avea o armă va mai fi valabil abia peste 5 ani de zile.

„Titularul dreptului de detinere a armelor letale are obligatia sa pastreze armele si munitiile inscrise in permisul de arma, asigurate astfel incat sa nu permita accesul la ele al persoanelor neautorizate, in conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a legii. (…) In cazul in care arma a fost pierduta sau furata din motive imputabile posesorului, masura anularii dreptului vine cu o interdictie de autorizare ulterioara pentru o perioada de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevazuta de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sanctionata de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amenda in cuantum cuprins intre 5.001 si 10.000 lei”, au specificat surse judiciare pentru Mediafax.

Niculae Bădălău: „Eram toti acasa, dormeam”

Noaptea dintre 2 și 3 noiembrie este reprezentată de o mare sperietură pentru Niculae Bădălău. Hoții i-au pătrun în locuința din Bolintin Vale, județul Giurgiu, și i-au furat bijuterii, dar și o armă, care a fost dată în consemn. „A fost sparta locuinta mea. Nu pot sa dau mai multe detalii acum, este Politia aici. Eram toti acasa, dormeam. Nu i-am prins. Au furat”, a declarat Niculae Bădălău, senator PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×