Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, ales președinte al Consiliului Național PSD

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 17:18
Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, ales președinte al Consiliului Național PSD
Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, a fost ales președinte al Consiliului Național PSD

Consiliul Național PSD l-a ales la Parlament, duminică, în unanimitate, pe fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, în funcția de președinte al forului.

Consiliul Național va avea 25 de departamente care vor funcționa ca un Guvern din umbră. La ședință participă peste 600 de social-democrați. Printre invițati se numără ministrul Justiției, Tudorel Toader și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Fifor, ales președinte al Consiliului Național PSD

De altfel, încă din data de 19 noiembrie, președintele social-democrat Liviu Dragnea a anunțat că CEx al partidului a votat ca Mihai Fifor să fie președintele interimar al Consiliului Național al PSD. Acesta speră că fostul ministru al Apărării să organizeze cu rapiditate departamentele partidului.

Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, ales președinte al Consiliului Național PSD
Consiliul Național PSD l-a ales în Parlament pe Mihai Fifor

„L-am propus pe Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, având speranţa că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informaţii, propunere, sprijin şi va face informări periodice către premier”, a susținut liderul PSD, Liviu Dragnea.

Mihai Fifor: ”Cred că voi avea un rol important în partid”

De asemenea, și Fifor a explicat că vrea să se focuseze pe readucerea la viață a departamentelor Consiliului Național al PSD, lucru pe care l-a comunicat deja lui Liviu Dragnea și Vioricăi Dăncilă.

”Am discutat şi cu domnul Dragnea şi doamna premier şi am ajuns la concluzia că având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme, cred că voi avea un rol mai important la partid.

fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, în funcția de președinte al forului
Consiliul Național va avea 25 de departamente care vor funcționa ca un Guvern din umbră

Eu cred că a reuşi să revitalizăm departamentele Consiliului Naţional înseamnă un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivaţia mea”, a afirmat Mihai Fifor.

Cine este Mihai Fifor?

Mihai-Viorel Fifor este un senator român, ales în Dolj, în legislatura 2012-2016, și în județul Arad, în legislatura 2016-2020. Fostul ministrul al Apărării a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universității din Craiova.

Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, ales președinte al Consiliului Național PSD
Din 19 noiembrie Dragnea a anunțat că CEx al partidului a votat ca Fifor să fie președintele interimar al Consiliului Național al PSD

De asemenea, acesta  este licențiat și deține un master în literatura română. Începând cu data de 16 ianuarie 2018, acesta a asigurat interimatul pentru postul de Prim-ministru al României, după ce Mihai Tudose și-a dat demisia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×