Mihai Fifor, ferm pe poziții în cazul Dan Nica! „Nu a fost respins. Dacă va fi, avem a doua propunere”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 10:25
Mihai Fifor, ferm pe poziții în cazul Dan Nica! „Nu a fost respins. Dacă va fi, avem a doua propunere” GALERIE FOTO
Mihai Fifor spune că Dan Nica nu este singurul nume de care dispun cei din PSD. Sursa foto - facebook

Secretarul general al Partidului Social Democrat și unul dintre apropiații premierului Dăncilă, Mihai Fifor a rămas ferm pe poziții în cazul Dan Nica în ciuda avertismentelor pe care partidul le primește din partea opoziției și chiar de la Bruxelles! Fifor a transmis că Nica nu a fost respins de Comisia Europeană pentru funcţia de comisar european, însă dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va merge cu altă propunere, respectiv cu Gabriela Ciot, votată de altfel în Comitetul Executiv al formaţiunii.

Mihai Fifor, ferm pe poziții în cazul Dan Nica!

„Presupunând prin absurd că Nica ar fi respins, mergem cu altă propunere. Nu este niciun fel de problemă. Există şi o a doua propunere, unii spun de rezervă, noi îi spunem că este a doua propunere apşrobată de CEx. Suntem în grafica exactă, aşa cum ne-am propus. Să nu ne grăbim, Dan Nica nu a fost respins. Sunt greşeli de interpretare total nefericite”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Cert este în acest moment că propunerea pentru funcţia de comisar european din partea României, în persoana lui Dan Nica, a ajuns deja la Comisia Europeană. În prezent, procedura de selecţie îşi urmează cursul, candidatul fiind unul care nu a fost selectat în vară. Surse politice confirmă acest lucru și spun că o scrisoare ce conţine numele unui candidat din partea României a ajuns la Comisia Europeană.

Mihai Fifor, ferm pe poziții în cazul Dan Nica! Mihai Fifor
Mihai Fifor crede că cei de la Bruxelles vor accepta o propunere în cele din urmă. Sursa foto – facebook

„Nu a fost respins. Dacă va fi, avem a doua propunere”

De altfel, între timp și Viorica Dăncilă a anunţat că propunerea Executivului este Dan Nica. Se întâmplă lucrul acesta după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi. PSD joacă totul pe o fâșie destul de fierbinte având în vedere că numele candidatului propus, adică Dan Nica este acelaşi cu persoana care nu a fost selectată în vara acestui an, atunci când ţara noastră a trimis două propuneri: a lui și a Rovanei Plumb.

Social democrații speră că de data aceasta va exista mai degrabă un dialog constant între cele două părți în urma căruia, în cel mai rău caz, cei de la Bruxelles vor solicita un alt nume pe care, de altfel, PSD îl are deja pregătit în persoana Gabrielei Ciot.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×