Mihai Chirica agită apele în PNL! „Nu are sprijinul lui Klaus Iohannis și întreține la Iași o administrație teleormanizată”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 09:12
Mihai Chirica agită apele în PNL! „Nu are sprijinul lui Klaus Iohannis și întreține la Iași o administrație teleormanizată” GALERIE FOTO
Mihai Chirica ar putea ajunge în PNL. Sursa foto - Dragos Pascaneanu/Sport Pictures

Mihai Chirică agită apele în PNL! Cel puțin așa anunță fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, Alexandru Muraru. Acesta susține în calitate de prim-vicepreședinte PNL Iași că primirea în PNL a primarului Chirica, anunțată de șefii județeni ca fiind iminentă, „este o eroare politică majoră”.

Mihai Chirica agită apele în PNL!

Mai mult de atât, Alexandru Muraru spune că fostul social-democrat nu are sprijinul lui Klaus Iohannis, așa cum s-a spus, și pentru că întreține la Iași o administrație „teleormanizată” care îl pune în compania unor PSD-iști precum Radu Mazăre, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea.

„Nicio înțelegere politică și niciun sondaj nu mă vor putea convinge că actualul primar al Iașului este eficient. Lucrând de peste 15 ani în administrația orașului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), și primar de 5 ani (ales PSD), Mihai Chirica a eșuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului și la transformarea acestuia într-o metropolă europeană comparabilă măcar cu cele din vestul țării.

„Nu are sprijinul lui Klaus Iohannis și întreține la Iași o administrație teleormanizată”

 Iașul este un oraș ignorat de către primarul său, cu o administrație majoritar PSD întreținută și alimentată de Chirica, teleormanizată, fără parcuri industriale, fără investiții majore în infrastructură, fără parcări moderne, fără stadion european, fără sală polivalentă, fără bazin olimpic, fără filarmonică, un oraș care nu are nici măcar un PUG și unde tunurile imobiliare sunt la ordinea zilei. Distrugerea patrimoniului și a monumentelor istorice reprezintă fapte des întâlnite la Iași.

Actualul primar este implicat în numeroase scandaluri imobiliare și financiare, are o avere pe care nu o poate justifica, este inculpat într-un dosar penal pe rolul Parchetului Iași, iar recent a fost condamnat pentru declarații rasiste de către CNCD.

Insultele, jignirile, răfuielile cu presa, intimidarea oamenilor de afaceri sunt la ordinea zilei. Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre, al Gabrielei Firea sau al Olguței Vasilescu: clanuri, rețele, clientelă cotropitoare. Un asemenea personaj nu va fi niciodată un liberal!

Mai mult, asocierea de numele președintelui Iohannis, de care a făcut uz Mihai Chirica în ultima vreme, este un neadevăr de mari proporții. Acesta a avut scopul de a proiecta o așa zisă susținere de care s-ar bucura actualul primar din partea președintelui României. Este complet fals.

Nu a existat nicio invitație, nici directă și nici indirectă, a președintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, nu a existat nicio corespondență, nici directă și nici indirectă, nici întâlniri secrete pe această temă.

Faptul că Mihai Chirica folosește abuziv numele președintelui Iohannis în eventuala sa venire în PNL, demonstrează o mare impostură dar și disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, ușa de intrare în PNL și un comportament penibil.

Eventuala candidatură a lui Mihai Chirica din partea PNL va decredibiliza pentru mulți ani organizația. Se va termina prost, în oricare scenariu. Una este să susții un proiect politic sau o oportunitate de moment și alta este să primești în rândul Partidului Național Liberal un fost vicepreședinte național PSD. O ipostaziere a Gabrielei Firea și a Olguței Vasilescu la Iași, un personaj crescut de baronul Gheorghe Nichita, validat de protipendada PSD.

Reamintesc faptul că nu departe de ceva vreme, cu toții ticluiau în laboratoarele PSD cum să destructureze justiția, statul de drept, să modifice legi care să-i grațieze, să scoată România din Uniunea Europeană.

Mihai Chirica a fost parte a acelei construcții și a echipei cu care Dragnea a ajuns președintele PSD. Practic, autoexcluderea sa din PSD a fost o strategie menită să-i asigure un exit dintr-un partid muribund.

Românii ne au arătat în 2019, la vot, nu doar că nu mai doresc PSD, ci nici baroni și nici PSD-iști îmbrăcați în haine noi!

Sper că ai noștri colegi din București, Craiova sau Constanța nu se vor trezi cu actualii primari PSD în postura de candidați! Lupta PNL este cu PSD, dar și cu pesedismul și cu PSD-iștii în egală măsură! Un baron PSD-ist arondat la PNL nu va fi niciodată un liberal!

Felicit organizația municipală și cei câțiva colegi ai mei din Consiliul Local care au făcut o opoziție onestă, sinceră și vocală în ultimii 4 ani, prezentând ieșenilor săptămânal erorile, neputințele și fărădelegile administrației PSD-Chirica.

Ei au fost, în toți acești ani, adevărata noastră interfață, vocea adevăratei și unicei opoziții în Consiliul Local, ei au făcut cinste numelui PNL și votului pe care ieșenii l-au dat listei PNL la CL în 2016. Virulența cu care actualul primar s-a opus proiectelor și inițiativelor PNL arată un comportament profund PSD-ist, primitiv, de care nu se poate desprinde.

La alegerile pentru primăria Iași, un compromis compromițător va naște probabil o victorie de moment, dar o mare ultragiere și, implicit, o amânare a unui proiect autentic liberal, menit să transforme cu adevărat orașul și comunitatea”, a transmis Alexandru Muraru

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×