Migrația de primăvară: Mai mulți primari și un președinte de consiliu județean din PNL au trecut la PSD

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 19:58
Migrația de primăvară: Mai mulți primari și un președinte de consiliu județean din PNL au trecut la PSD
Migrația de primăvară: Mai mulți primari și un președinte de consiliu județean din PNL au trecut la PSD. Sursa foto: Hepta

PNL a pierdut, într-o singură zi, 10 primari și un președinte de consiliu județean, care au trecut în tabăra Partidului Social Democrat, a anunțat președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi.

Demisii în bloc în PNL. 10 primari liberali au trecut la PSD

Cei 10 primari și președintele de consiliu județean sunt din Călărași, iar decizia de a migra către PSD a fost comunicată chiar de liderul social democraților din Călărași.

Iulian Iancomi a declarat, pentru Mediafax, că PSD este în negocieri și cu alți patru primari care, la fel ca și noii membri, au lucrat foarte bine cu social democrații în trecut.

„Au venit 11, dar mai avem negocieri cu încă patru primari de la PNL care să vină către noi. Ei au apreciat foarte mult că au fost ajutaţi de guvernul PSD pe PNDL”, a declarat Iulian Iacomi, pentru Mediafax.

„Înscrierea președintelui liberal al Consiliului Județean Călărași, domnul Vasile Iliuță, în cadrul PSD Călărași face ca în acest moment organizația noastră să aibă cel mai bine poziționat candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pentru alegerile locale de anul acesta.

PSD este în negocieri cu alți edili

Motivația gestului său politic a fost dorința de a pune în practică acele proiecte pe care le-a gândit pentru călărășeni, proiecte care nu ar fi continuate sau duse la bun sfârșit într-o administrație liberală.

Mai mult, întrucât gestul său politic a fost urmat de zece primari din cadrul PNL, aceștia anunțându-și adeziunea la organizația noastră, putem spune că PSD Călărași a devenit o echipă mult mai puternică și mai pregătită pentru alegerile locale și parlamentare”, a anunțat ulterior Iacomi, printr-un comunicat de presă.

Președintele PSD Călărași a mai transmis că mutarea a fost făcută doar în interesele cetățenilor întrucât, susține politicianul, „acest lucru nu se poate întâmpla decât acolo unde primează social-democrația: politica socială în interesul celor mulți”.

Migrarea celor 10 primari și a președintelui de consiliu județean din Călărași vine în contextul în care în doar câteva luni, românii vor fi chemați la vot pentru a-și alege primarii pentru următorii 4 ani.

„Puterea echipei noastre constă în unitatea și în forța de a face front comun în fața tuturor provocărilor politice. Am convingerea că vom gestiona acest succes politic la fel cum am știut să gestionăm și să închegăm echipa PSD Călărași și până acum”, a mai transmis președintele PSD Călărași Iulian Iacomi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×