„Metroul din București poate fi închis și mâine!” Declarația bombă a ministrului Lucian Șova

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/11/2018, 11:08
„Metroul din București poate fi închis și mâine!” Declarația bombă a ministrului Lucian Șova
Lucian Șova, ministrul Transporturilor, a făcut declarații despre situația în care se află Metrorex!

Situația din zilele acesta de la metroul din București este extrem de discutată, cu atât mai mult cu cât greva a apărut, iar apoi a fost suspendată. Ce spune Lucian Șova, ministrul Transporturilor despre situația în care se află Metrorex?

Se pare că Astaldi a primit recent o hotărâre din partea judecătoriei care cere executarea silită a societății care deține metroul din Capitală. ”Şi mâine dacă vrea, Astaldi poate să închidă metroul, pentru că are hotărâre judecătorească. Guvernul ştie acest lucru”, a declarat ministrul Transporturilor despre situația în care se află Metrorex.

Declarația lui Lucian Șova despre situația în care se află Metrorex

Ziua de joi seară, 22 noiembrie, a surprins declarația lui Lucian Șova, ministrul Transporturilor, despre societatea Metrorex. Se pare că acesta a declarat faptul că există deja o executare silită către societate. ”E alt pericol pe care-l paşte metroul (…): avem de plătit 47 de milioane de euro, claim câştigat de Astaldi în toate instanţele şi cu care, practic, Astaldi şi mâine dacă vrea să închisă metroul, Astaldi poate să închidă metroul, pentru că are hotărâre judecătorească. Guvernul ştie acest lucru. În orice oră poate să blocheze conturile”, a mai spus în seara de joi Lucian Șova.

”Eforturi, azi încununate de succes, de a identifica şi prezumtivii vinovaţi cu privire la această situaţie. Am trimis către DLAF şi raportul Corpului meu de Control cu privire la posibile nereguli în administrarea acestui contract, care a dus la o revendicare pe care Metrorex trebuie să o plătească şi statul trebuie să ştie că aceşti bani trebuie plătiţi dacă vrem să mai mergem cu metroul şi trebuie recuperaţi de la cei care se fac vinovaţi”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou anunță!

Angajații au vrut grevă generală, iar Consiliul General de la USLM a decis să o anuleze. Se pare că această decizie nu i-a ținut pe loc foarte mult pe aceștia, fapt pentru care altă grevă pare că va avea loc, în luna decembrie, urmată de un protest.

O nouă grevă anunțată la metroul din București!
O nouă grevă anunțată la metroul din București!

„Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară, a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm”, conform USLM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×