GREVĂ la metrou, în decembrie! Protestul ar putea avea loc la mijlocul lunii

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/11/2018, 10:40
GREVĂ la metrou, în decembrie! Protestul ar putea avea loc la mijlocul lunii

O nouă grevă la metrou este anunțată în luna decembrie a anului acestuia. Se pare că situația Metrorex este departe de a se termina! Un protest este anunțat la mijlocul lunii. La această oră, are loc un protest al angajaților de la metrou.

Ei cer majorări cu 35%.Angajații sunt nemulțumiți, chiar dacă au anulat greva anunțată recent. ”Şi mâine dacă vrea, Astaldi poate să închidă metroul, pentru că are hotărâre judecătorească. Guvernul ştie acest lucru”, a declarat ministrul Transporturilor despre situația în care se află Metrorex.

Grevă la metrou, în decembrie

O nouă grevă se arată la metroul din Capitală. După câteva anulate, se pare că un protest va avea loc, la mijlocul lunii pentru, a se face dreptate. Aceștia spun că nu au un contract colectiv de muncă. Cel vechi a expirat, iar înțelegerea pe care o au acum expiră anul viitor.

”E alt pericol pe care-l paşte metroul (…): avem de plătit 47 de milioane de euro, claim câştigat de Astaldi în toate instanţele şi cu care, practic, Astaldi şi mâine dacă vrea să închisă metroul, Astaldi poate să închidă metroul, pentru că are hotărâre judecătorească. Guvernul ştie acest lucru. În orice oră poate să blocheze conturile”, a spus Lucian Șova.â

Sindicaliștii Metrorex au mai amânat o dată greva

Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară, a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm”, a anunţat USLM.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×