Mesajul unei femei de 46 de ani diagnosticate cu coronavirus: „Am avut temperatură ridicată, iar în gât simțeam că am sticlă pisată”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 20:42
Mesajul unei femei de 46 de ani diagnosticate cu coronavirus: „Am avut temperatură ridicată, iar în gât simțeam că am sticlă pisată”
Mandy Charlton, o femeie de 47 de ani din Marea Britanie, descrie întreg calvarul prin care a trecut după ce a fost diagnosticată cu coronavirus. Sursa foto: Facebook

Noul coronavirus face ravagii și în Marea Britanie, unde au fost înregistrate până la această oră peste 100 de decese și 2.626 de cazuri de îmbolnăviri, iar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece. De altfel, autoritățile estimează că în curând ar putea avea cel puțin 55.000 de persoane infectate, motiv pentru care s-au văzut să recurgă la măsuri extrem de drastice, precum închiderea tuturor școlilor, grădinițelor și colegiilor din Regat.

Mărturia unei femei de 46 de ani care a fost diagnosticată cu coronavirus

Printre persoanele testate pozitiv cu noul agent patogen descoperit în China se numără și Mandy Charlton, o mamă de 46 de ani, internată în cursul zilei de vineri, 13 martie, într-un spital din Newcastle.

De atunci, femeia trece printr-un adevărat calvar și s-a hotărât să povestească totul într-un interviu acordat pentru Daily Mail, în speranța că mărturia sa va fi de ajutor pentru a înțelege mai bine simptomele acestui virus care a îngrozit întreaga lume.

Temperatura crește brusc la 39 de grade și mi-am simțit corpul ca și cum ar lua foc. În gât simțeam că am sticlă pisată. Am și acum o tuse uscată, ciudată, care doare îngrozitor. 

Am dormit aproximativ 20 de ore pe zi. Mă doare tot corpul. Eu am mai avut gripă, dar asta se simte altfel”, a dezvăluit Mandy, adăugând că tratamentul primit în toată această perioadă a constat în paracetamol și antivirale.

Nu are cuvinte de laudă nici pentru medici: „M-au trimis acasă la autoizolare

Cât despre medicii care au tratat-o, aceștia nu sunt pregătiți să facă față unei epidemii de proporții, susține femeia, arătându-se extrem de dezamăgită de modul în care a fost tratată. În spitalul în care a fost internată nimeni nu poartă măști, iar halatele și pernele sunt insuficiente: „Peste câteva săptămâni va fi haos”, avertizează Mandy Charlton.

„Am făcut un atac de panică în momentul în care am auzit că spitalul nu avea nicio ambulanță liberă să mă ducă acasă și că trebuie să aștept 9 ore ca să fie disponibilă una.

Am sunat un prieten care m-a ajutat și m-a adus acasă. Am luat virusul de la fetiță, care a venit acasă de la școală cu febră. Din fericire, ea și-a revenit în foarte scurt timp. În cazul meu, însă, au apărut unele complicații”, a mai povestit femeia din Marea Britanie.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×