Marea Britanie își închide bătrânii în casă pentru 4 luni! România ar putea „recomanda” același lucru în viitor

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 15:51
Marea Britanie își închide bătrânii în casă pentru 4 luni! România ar putea „recomanda” același lucru în viitor
Pensionarii vor fi ținuți în casă în Marea Britanie

Marea Britanie își va închide vârstnicii în casă timp de patru luni, în lupta cu coronavirus. Astfel, toate persoanele cu vârsta de peste 70 de ani vor avea 20 de zile la dispoziție să învețe ce au de făcut în acest caz, după care vor fi nevoite să se autoizoleze pentru următoarele patru luni.

Marea Britanie își închide bătrânii în casă

Conform jurnaliștilor de la Daily Mail, decizia e menită să-i protejeze pe vârstnici și, în același timp, să reducă presiunea pusă asupra sistemului medical britanic. O abordare radicală a lui Boris Johnson, care vorbea inițial despre acceptarea situației și teoria „imunității de turmă”.

Concret, virusul ar trebui lăsat să infecteze pe toată lumea, după care oamenii vor dezvolta imunitate. Desigur, cu sacrificiul morții a sute de mii de oameni.

România, țara cu una dintre cele mai îmbătrânite populații din Europa, ar putea implementa și ea această măsură, anunță Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină a Familiei.

În România să sperăm că acest efort pe care îl facem în acest moment va fi mult mai scurt, dar ceea ce spun e doar o ipoteză. E posibil ca în cursul verii comportamentul virusului să nu fie schimbat, el să producă în continuare infecții și da, să emitem această recomandare și în România”, a declarat Dumitra pentru Mediafax.

Specialiștii speră ca odată cu venirea căldurii, coronavirusul să moară, însă teoria nu este susținută momentan de argumente științifice. Qatar, țară unde deja se înregistrează temperaturi de peste 25 de grade Celsius are confirmate peste 400 de cazuri de COVID-19.

Momentan, persoanelor în vârstă le este recomandat să stea pe cât posibil în casă și să apeleze la familie atunci când au nevoie de ajutor cu achiziția de alimente sau medicamente.

În mai multe orașe din țară au apărut deja grupuri de suport, formate din voluntari tineri, care se oferă gratuit să le facă cumpărăturile persoanelor în vârstă, pentru a-i feri de coronavirus.

Demografic, COVID-19 omoară 21.9% dintre persoanele cu vârsta de peste 80 de ani și 8% dintre persoanele cu vârsta peste 70 de ani.

  • 21.9% e mortalitatea în rândul persoanelor peste 80 de ani în cazul infectării cu COVID-19
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×