Mesajul Poliţiei Române în plină epidemie de coronavirus: “Informați-vă doar din surse OFICIALE. Mesajul din imaginea atașată…NU ESTE REAL!”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 13:32
Mesajul Poliţiei Române în plină epidemie de coronavirus: “Informați-vă doar din surse OFICIALE. Mesajul din imaginea atașată…NU ESTE REAL!”
Un cetățean bulgar a fugit din izolare! Polițiștii l-au găsit într-un microbuz care venea la București

Poliţia Română a avut un mesaj pentru populație în plină epidemie de coronavirus, referitor la știrile false care circulă în mediul online.

Mesajul Poliţiei Române în plină epidemie de coronavirus: ”Este o perioadă favorabilă pentru ‘fake news’”

”Este o perioadă favorabilă pentru ‘fake news’. Informați-vă doar din surse OFICIALE, iar legat de mesajul din imaginea atașată…NU ESTE REAL! Nu există cazuri de acest fel sesizate în România! P.S.: Autoritățile anunță venirea lor!”, este mesajul postat de Poliția Română pe pagina de Facebook.

Este o perioadă favorabilă pentru „fake news” Informați-vă doar din surse OFICIALE, iar legat de mesajul din imaginea…

Posted by Politia Romana on Tuesday, March 17, 2020

În ultimele zile, pe rețelele de socializare, dar și pe aplicația WathsApp, a circulat un mesaj conform căruia Poliția Română a emis un comunicat în care avertizează populația că există grupuri de hoți care încearcă să profite de această situație.

În mesaj se arată că hoți îmbrăcați în medici sau care se dau persoane care vin să facă teste medicale și să dezinfecteze case pătrund în apartamente și fură diferite obiecte sau bani. Oamenii sunt îndemnați să sune la poliție în cazul unor astfel de vizite.

Postarea făcută de Poliția Română a strâns în două ore peste 600 de likeuri și distribuiri, dar și aproximativ 70 de mesaje, majoritatea vorbind despre posibilitatea ca astfel de acțiuni să aibă loc în viitor.

”La noi au bătut la uşă persoane dubioase care ne-au întrebat dacă vrem să ne facă cumpărăturile, probabil urmează şi cu ‘strategii’ de genul acesta”, ”Poate deocamdată nu există cazuri, dar e foarte posibil să urmeze. Toți bătrânii își scot economiile din bancă de frica crizei, și sunt o țintă perfectă zilele astea! Mai bine să preveniți!”, sunt două dintre mesaje.

În schimb, o altă persoană a povestit un astfel de caz petrecut de curând: ”Și totuși, mama mea a venit cu bunica din Italia acum 2 săptămâni. Au stat în izolare așa cum li s-a cerut. Acum câteva zile, s-au prezentat la ușă 3 indivizi, cerându-le datele personale, de unde au venit și spunând că sunt de la poliție și de la altă instituție. Cum mama vorbise în dimineața respectivă cu asistentul social și cu doctorul de familie și nu știa despre ce este vorba, a refuzat să le ofere aceste date. Când le-a cerut să se identifice cei 3 au început să devină iritați și au plecat. Deci, situația există”.

Grupul de comunicare strategică din cadrul MAI a transmis o informare prin care știrile false legate de pandemia de coronavirus vor fi pedepsite conform legii.

Peste 3.500 de români sunt blocați în mașini la granița dintre Austria și Ungaria după ce a intrat în vigoare decizia guvernului maghiar de nu a mai permite tranzitarea țării din cauza amenințării de coronavirus. Doar tranzitarea camioanelor de marfă este permisă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×