Mesajul Patriarhului Daniel pentru români: „Catedrala Mântuirii Neamului, un vis împlinit”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
01/01/2019, 18:27
Mesajul Patriarhului Daniel pentru români: „Catedrala Mântuirii Neamului, un vis împlinit” GALERIE FOTO
Mesajul Patriarhului Daniel pentru români, după un 2018 în care şi-a îndeplinit visul

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj pentru toţi românii, la finalul unui an în care şi-a văzut visul cu ochii: Catedrala Mânturii Neamului a fost sfinţită şi nu mai este mult până când va fi gata. Ce le-a urat Preafericitul enoriaşilor, de Anul Nou:

„Anul care tocmai s-a încheiat, 2018, a fost un an deosebit de bogat în manifestări omagiale şi comemorative, fiind Anul omagial al unităţii de credinţă şi neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, în care Dumnezeu ne-a dăruit bucuria împlinirii unui ideal de 140 de ani – şi anume sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului sau a Catedralei Naţionale.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români

În mod deosebit, am comemorat cu evlavie pe toţi eroii neamului românesc care au luptat pentru înfăptuirea marelui ideal naţional, concretizat în Unirea din anul 1918. De fapt, Catedrala Mântuirii Neamului a fost dintru început închinată cinstirii tuturor eroilor români care s-au jertfit, de-a lungul întregii noastre istorii, pentru apărarea credinţei, pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”.

Preafericitul Daniel, Patriarhul României
Preafericitul Daniel, Patriarhul României

„Să privim cu încredere şi speranţă, dar şi cu responsabilitate, fiecare clipă a vieţii prezente, preţuind-o ca fiind o chemare a ridicării noastre din păcate prin pocăinţă şi ca şansă de rodire şi valorificare a darurilor primite de la Dumnezeu, prin fapte bune săvârşite în timpul vieţii pământeşti, pentru a dobândi viaţa veşnică din Împărăţia cerurilor.

Hristos-Domnul, Împăratul veacurilor, să vă dăruiască tuturor celor care aţi venit la biserică să vă rugaţi împreună cu noi, la cumpăna trecerii dintre ani, sănătate şi pace, precum şi bucuria sfinţirii timpului ca timp al mântuirii, să binecuvânteze familiile şi activităţile dumneavoastră, spre slava Preasfintei Treimi şi binele oamenilor. Să trăiţi întru mulţi şi binecuvântaţi ani”, a fost mesajul pe care Patriarhul Daniel l-a transmis cu ocazia noului an, referitor la ce le urează românilor, dar şi la marile realizări ale bisericii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×