Mesaje emoţionante în ziua înmormântării lui Leo Iorga: “Adio, luptătorule”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 16:47
Mesaje emoţionante în ziua înmormântării lui Leo Iorga: “Adio, luptătorule”
Lumea muzicii, îndurerată după moartea lui Leo Iorga. Sursa foto: kanald.ro

Marți, 5 noiembrie, lumea muzicii românești și-a luat rămas bun de la Leo Iorga, fostul solist al formației Compact, care s-a stins din viață după o lungă suferință. Foști colegi de trupă sau de breaslă, prieteni ori fani care îi fredonează mereu melodiile nemuritoare, cu toții au ținut să fie prezenți pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, pentru a-l conduce pe ultimul drum și a-i aduce câte o coroană de flori, ca ultim omagiu.

Mesaj emoționant din partea membrilor trupei Bere Gratis

„Nu te vom uita niciodată…”, au scris membrii Compact, alături de care îndrăgitul a susținut numeroase concerte, atât în țară, cât și peste hotare. Și cei de la Bere Gratis au transmis un mesaj emoționant, înmărmuriți de durere după pierderea uneia dintre cele mai bune voci pe care le-a avut România. „Adio, luptătorule!”, au scris aceștia pe coroana de flori depusă la căpătâiul lui Leo Iorga.

Printre cei care au fost prezenţi la Cimitirul Bellu din Capitală se numără colegii din Compact, dar și cunoscuţi și prieteni din muzica românească, precum Mircea Vintilă, Silvia Dumitrescu, Adriana Antoni, Maria Gheorghiu, Costi Sandu „Damigeană”, Edi Petroşel, Ovidiu Ioncu „Kempes”, Toni Şeicărescu, Teo Boar, Vlady Cnejevici, Victor Solomon, Cătălin Bâlvărea „Bidoane”, dar și Connect-R.

Adrian Ordean, în lacrimi după moartea lui Leo Iorga

Aş vrea să-mi aduc aminte de ziua când l-am cunoscut, a fost total în extrema cealaltă. Nu aş vrea să-mi aduc aminte de ultimele zile. Am fost la el, l-am văzut, sigur că era Leo Iorga, dar parcă nu era el. A fost un băiat extraordinar de talentat, prea puţin mediatizat, păcat că îl mediatizăm acum, la moartea lui. El a fost un familist convins, a fost pe scenă extraordinar întotdeauna, a interpretat foarte bine tot ce l-am rugat, pentru că am scris muzică pentru el din anii ’80.

Îmi pare foarte rău că la 45 de ani l-a lovit nenorocirea asta şi, iată, au trecut opt ani de zile. Părerea mea este că turneele împreună cu noi l-au ajutat foarte mult, a întâlnit prieteni, a văzut locuri. În loc să stea acasă şi să trăiască într-un pat, el s-a simţit foarte bine – a cântat, a fost pe scenă. Cred că şi lucrul acesta a contribuit la longevitatea cu care şi-a dus boala”, a declarat Adrian Ordean, care a cântat ani la rândul alături de Leo Iorga, în formula de aur a trupei Compact.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×