Mesaj disperat al soțului Sorinei Pintea! ”Vă rog cu toată ființa să mă ajutați să o salvez”. Protest la Baia Mare pentru fostul ministru / UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 21:02
Mesaj disperat al soțului Sorinei Pintea! ”Vă rog cu toată ființa să mă ajutați să o salvez”. Protest la Baia Mare pentru fostul ministru / UPDATE GALERIE FOTO
Sorina Pintea este arestată preventiv preț de 30 de zile. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Un mesaj disperat al soțului Sorinei Pintea face deja înconjurul mediului online! Acesta le transmite autorităților că starea de sănătate a fostului ministru se complică.„Sorina poate păți oricând ceva ireversibil!”, scrie bărbatul care acuză faptul că soția lui a fost umilită când a ajuns în cătușe, bruscată și expusă în drumul către policlinica MAI. Pe de altă parte, un protest pentru fostul ministru a avut loc la Baia Mare.

UPDATE, ora 19.41: Câteva zeci de persoane au ieșit în fața Tribunalului din Baia Mare pentru a-și arăta solidaritatea față de modul în care e tratată Pintea în Arestul Central, la îndemnul familiei acesteia. Printre aceștia s-au aflat soțul și fiul fostului ministru al Sănătății, dar și angajați ai spitalului unde Sorina Pintea a fost directoare.


Mesaj disperat al soțului Sorinei Pintea!

”Începând cu 28 februarie 2020, ziua în care Sorina m-a sunat și mi-a sus că DNA este la ea în birou, viața ei s-a schimbat radical. Pe parte judiciară, desigur că se vor administra probe și se vor aduce argumente de ambele părți, după care instanța se va pronunța, iar viața personală și profesională sperăm să se refacă la un nivel cât mai decent curând.

Însă în rău s-a schimbat dramatic viața din punctul de vedere al sănătății ei. Sper și rog pe ORICINE! să nu fie o schimbare ireversibilă sau mortală, cum am auzit un jurnalist spunând că ar merita.

”Vă rog cu toată ființa să mă ajutați să o salvez”

Sorina poate păți oricând —dacă reapar sau se intensifică cauzele ce au declanșat dermatomiozita —ceva ireversibil atât din cauza bolii în sine, cât și din cauza creșterii dozelor în tratament (scăderea puternică a capacității de a respira, afectarea inimii până la imposibilitatea de a mai susține circulația sângelui, infecții generalizate pe fond de imunitate minimă, ajungerea în scaun cu rotile din cauza necrozei mușchilor, imposibilitatea de a se mai hrăni independentă din cauza necrozei esofagului, diabet sever etc. și, deces).

O doamnă profesor de la Spitalul Colentina a spus că a avut în toată cariera ei 5 pacienți cu dermatomiozită, din care 2 au murit … Nu au murit imediat de la diagnosticare.

S-au chinuit, s-au tratat, și-am mai revenit, dar, până la urmă … Și câți medici au expertiză pe o boală care afectează 10 oameni dintr-un milion?! Nu e ca un infarct sau cancer în stadiu terminal în care mori subit sau mai ai x luni de trăit.

Nu. Dacă nu funcționează tratamentul sau nu îl adaptezi urgent la deteriorări ale situației tale, te stingi pe picioare treptat, până ajungi paralizat, hrănit prin tub și intubat pentru respirație.

Asta se poate întâmpla și în 2 –3 ani.Firește că nu orice medic și, cu atât mai puțin un procuror, un judecător sau un polițist pot observa asta sau își pot da seama că ai început ușor-ușor să aluneci pe panta fără de întoarcere.

Sorina poate muri acasă, după ce iese din arestul preventiv, înainte să se pronunțe instanța și nimeni nu va fi vinovat, pentru că nimeni nu va știi (eu voi ști!!! și ea va șt!!!, dar ce folos?!) recăderea în boală a început în 28 februarie 2020 și neintervenția prin internare și suport atent, permanent și înalt calificat în zilele imediat următoare sunt cauza morții ei.

Sau, doar a unei chinuite vieți în scaun cu rotile cu respirația pe sfert din cât ar trebui, viață care oricum nu durează cât a unui om sănătos.

În fiecare zi din 28 februarie 2020 în arest a început degradarea fizică, pe fondul stress-ului atât psihic (normal), cât și fizic: a dormit 4 ore în intervalul vineri 28 februarie ora 02,00 (moment al nopții în care ia pastila de cortizon zilnic și de la care nu a mai putut dormi în acea noapte a zilei 1 a acuzării; nu vreau să exagerez și să spun că a avut, poate, o presimțire, dar și când avea insomnii de durere tot mai adormea pe la 6-7 dimineața; acum nu; s-a dus la serviciu la 7,45 așa nedormită) –sâmbătă 29 feburarie ora 21,20 (când a dormit în arest prima noapte, după drumul pe timp de noapte Baia Mare –București cu mașina și după judecata cererii de arestare); bineînțeles că stoică cum o știm, nu a spus nimic despre asta anchetatorilor.

Iar în boala ei, medicii recomandă regim de 8 ore somn/8 ore activitate/8 ore odihnă, pentru a evita recăderi (reapariții ale simptomelor severe ale bolii)”, se arată într-o scrisoare a soțului Sorinei Pintea

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×