Chinezii, sfătuiți să renunțe la obiceiul de a-și săruta animalele de companie! Măsura autorităților vine după ce un câine a fost depistat cu COVID-19

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 11:15
Chinezii, sfătuiți să renunțe la obiceiul de a-și săruta animalele de companie! Măsura autorităților vine după ce un câine a fost depistat cu COVID-19
În China a fost depistat primul câine infectat cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Coronavirusul chinezesc se manifestă inclusiv la nivelul animalelor de companie, susțin experții din Hong Kong, potrivit cărora rezultatele analizelor efectuate asupra unui câine din rasa Pomeranian indică faptul că acesta este infectat. Totodată, specialiștii iau în calcul ca boala să se transmită și „de la om la animal”, în condițiile în care patrupedul ar fi contactat agentul patogen chiar de la stăpân, confirmat la rândul său cu COVID-19.

În China a  fost depistat primul câine infectat cu coronavirus. Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să nu-și mai sărute animalele de companie

Acest caz a stârnit numeroase controverse pe rețelele de socializare, întrucât mulți dintre iubitorii animalelor de companie se tem acum că s-ar putea vedea nevoiți să renunțe la ele.

Atât autoritățile chineze, cât și Organizația Mondială a Sănătății dau asigurări că nu se va recurge la o astfel de măsură, având în vedere că nu există dovezi concrete în susținerea ipotezei conform căreia necuvântătoarele ar putea fi infectate cu temutul coronavirus.

Totuși, oamenii sunt îndemnați să acorde o atenție sporită igienei și să renunțe, cel puțin pentru moment, la obiceiul de a-și săruta animalele de companie.

Proprietarii nu trebuie să fie extrem de îngrijoraţi şi în niciun caz nu ar trebui să-şi abandoneze animalele”, au explicat oficialitățile din Hong Kong.

Patrupedul infectat se află în carantină. Nu prezintă simptome

Cât despre Pomeranianul depistat pozitiv cu noul coronavirus, cazul său a fost analizat inclusiv de experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, care încearcă să afle dacă patrupedul a contactat virusul de la stăpânul său, sau de pe o suprafață contaminată.

Între timp, câinele este în carantină și are o stare de sănătate bună, în condițiile în care nu prezintă simptome. În aceeași situație se află și stăpânul, depistat la rândul său pozitiv cu coronavirus.

Câinele nu prezintă simptome. Animalul se află în carantină la acest moment şi are o stare de sănătate bună”, a transmis Societatea pentru Protecția Animalelor din Hong Kong. Totodată, specialiștii precizează că testele vor continua până ce rezultatul lor va ieși negativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×