Mere retrase de urgență din rafturile unui lanț de magazine din România!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/07/2018, 16:51
Mere retrase de urgență din rafturile unui lanț de magazine din România!
Mere cu pesticide retrase din rafturil

Merele verzi importate din Polonia și vândute în ultima săptămână din iunie și prima parte a lunii iulie în magazinele Lidl au fost retrase din rafturi de urgență! Conțin o cantitate foarte mare de pesticide, care pot duce la complicații majore de sănătate.

”În cadrul controalelor de rutină s-a descoperit în produsul ”Mere verzi”, sortimentul Golden Delicious, o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisă de lege. Clorpirifos poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractrarea pupilelor, erupții, diaree sau spasme musculare. La numite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.

Citește și Restaurante închise pe bandă rulantă pe litoral 

Citește și Românii fac plîngeri trăsnite. Un bărbat le-a cerut procurorilor să îi audieze motanul ca martor 

Merele retrase din rafturile Lidl pot produce spasme musculare

Merele verzi, sortimentul Golden Delicious, au fost vândure de Lidl România de la 24.06.2018 până la 02.07.2018. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a retras merele în cauză de la vânzare. Rugăm consumatorii să returneze merele în oricare dintre magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată pe site-ul ANVSA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×