Chiar dacă răspândirea tot mai rapidă a noului tip de coronavirus le-a obligat să-și întrerupă activitatea pe termen nedeterminat, multe dintre marile companii ale lumii au decis să se implice activ în lupta cu boala care a ucis deja peste 81.000 de oameni. Printre acestea se numără și Mercedes, care a început deja să producă aparate de respirație artificială pentru guvernul Marii Britanii.
În loc de motoare pentru Formula 1, Mercedes va produce aparate de respirație artificială
Acestea vor fi realizate în uzina din Brixworth, unde până nu demult se construiau unele dintre cele mai bune motoare pentru Formula 1. Decizia a venit după ce Modelul UCL-Ventura, proiectat de Mercedes-AMG High Performance Powertrain împreună cu University College London a trecut testele la spitale, guvernul lui Boris Johnson comandând deja 10.000 de unități.
„După o comandă a Guvernului Regatului Unit de până la 10.000 de unităţi, dispozitivele sunt produse cu o rată de până la 1.000 de unităţi pe zi la centrul tehnologic HPP din Brixworth, Northamptonshire. În prezent, 40 de maşini care ar produce, în mod normal, pistoane pentru Formula 1 şi turbocompresoare sunt utilizate pentru producerea dispozitivelor CPAP, iar întreaga uzină din Brixworth a fost reprofilată pentru a satisface această cerere„, se arată într-un comunicat transmis de Mercedes.
Dispozitivul de tip CPAP (presiune pozitivă de aer continuă) nu are nevoie de un ventilator mecanic şi poate fi folosit în afara secţiilor ATI. Mercedes a făcut dispozitivul open-source, astfel că poate fi produs oriunde este posibil. Prin urmare, Petronas, sponsor al echipei de Formula 1 Mercedes, și-a anunțat deja intenția de a-l realiza în Malaysia.
Starea lui Boris Johnson este stabilă. Premierul Marii Britanii va rămâne totuși la terapie intensivă
Inițiativa celor de la Mercedes este întâmpinată cu brațele deschise de cetățenii din Marea Britanie, în condițiile în care statul se numără printre cele puternic afectate de răspândirea coronavirusului. Printre victime se numără și premierul Boris Johnson, internat de luni la secția de terapie intensivă a unui spital din Londra.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Din fericire, ultimele informații indică faptul că starea sa de sănătate este stabilă. Cu doar câteva ore înainte să ajungă pe patul de spital, șeful executivului britanic postase pe Twitter un mesaj în care spunea că se simte bine.
„Când a fost dus la terapie intensivă era încă conștient. Oficialii spun că a fost dus la spital doar ca măsură de precauție în cazul în care va trebui să fie conectat la un ventilator.
Sună foarte asemănător cu limbajul pe care oficialii l-au folosit cu 24 de ore în urmă, când au spus că premierul a fost internat la spital că măsură de precauție pentru teste de rutină”, a transmis un corespondent al CNN.
„Să fii la terapie intensivă e cel mai serios tratment pe care îl poți primi. Terapia intensivă este pentru cei mai bolnavi pacienți. Nu ești dus la terapie intensivă ca măsură de precauție, ci pentru că medicii sunt cu adevărat îngrijorați de starea ta”, a explicat și medicul Ellie Cannon.