Boris Johnson, infectat cu coronavirus. Premierul britanic își va continua activitatea din autoizolare

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 13:43
Boris Johnson, infectat cu coronavirus. Premierul britanic își va continua activitatea din autoizolare
Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Sursa foto - facebook

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat pe Twitter că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, după ce a început să aibă simptome ușoare ale bolii. Johnson își va exercita în continuare atribuțiile ca premier din autoizolare.

Boris Johnson va conduce Guvernul prin videoconferință

”În  ultimele 24 de ore am avut simptome ușoare și am fost testat pozitiv pentru coronavirus. M-am autoizolat, dar voi continua să conduc Guvernul prin videoconferință în  timpul luptei cu acest virus. Împreună vom învinge”, a scris Boris Johnson pe Twitter.

Britanicii au renunțat la ”imunizarea de turmă”

Guvernul lui Boris Johnson a anunțat, la începutul epidemiei, că își propune ca populația Marii Britanii să capete ”o imunitate de turmă” prin expunerea la coronavirus astfel încât nu au fost luate imediat măsuri aspre de restricție a unor activități publice.

„Trebuie să încetinim această boală, dar nu să o oprim. Mulți oameni se vor îmbolnăvi de coronavirus, foarte mulți dintre ei se vor simți foarte rău, dar aproape toți se vor însănătoși. Scopul este o imunizare de turmă, în așa fel încât procentul celor care au avut deja și sunt imunizați să fie mai mare decât al celor care încă nu au avut. Ținta este ca oamenii să facă acest coronavirus în lunile de vară, înainte ca iarna să își facă apariția”, a spus Boris Johnson.

Ulterior, în fața extinderii rapide a coronavirusul, guvernul de la Londra a renunțat la această politică și a impus restricții similare celor din alte țări europene.

De luni, 23 martie, cetăţenii pot ieşi din casă doar pentru cumpărături, din motive medicale sau pentru a merge la muncă, însă numai dacă este „absolut necesar”. Totodată, oamenii au fost avertizaţi să evite întâlnirile cu prieteni sau membri ai familiei din afara locuinței lor.

În caz contrar, se pot alege cu amenzi drastice, sau chiar cu dosar penal, pentru că poliția are puteri sporite și este obligată să acționeze imediat pentru dispersarea unor astfel de adunări. În cea ce privește magazinele care nu vând produse esenţiale, acestea au fost închise, la fel ca librăriile, locurile de joacă şi sălile de fitness.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×