Meghan Markle și prințul Harry au pierdut prima rundă a procesului cu Mail on Sunday! Publicația britanică, acuzată că a dezvăluit scrisoarea secretă trimisă de ducesă tatălui său

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
02/05/2020, 08:55
Meghan Markle și prințul Harry au pierdut prima rundă a procesului cu Mail on Sunday! Publicația britanică, acuzată că a dezvăluit scrisoarea secretă trimisă de ducesă tatălui său
Meghan Markle și prințul Harry au pierdut prima înfățișare a procesului cu publicația Mail on Sunday. Sursa foto: hepta.ro

Scrisoarea secretă trimisă de Meghan Markle tatălui său, Thomas, cu care nu se află în cele mai bune relații, a făcut obiectul unui articol de presă apărut anul trecut în publicația britanică Mail on Sunday. Invocând impactul intrusiv al materialului cu pricina, ducesa de Sussex, și soțul său, prințul Harry au decis să se adreseze instanței de judecată.

Meghan Markle și prințul Harry au pierdut prima rundă a procesului cu Mail on Sunday

Prima înfățișare a procesului, desfășurată recent la Tribunalul din Londra, nu a avut, însă, rezultatul scontat. Asta pentru că magistrații au eliminat anumite părţi din cazul lui Markle, la solicitarea avocaților publicației, precizând că ele vor putea fi readuse într-un alt stadiu al procesului, în cazul în care se constată că au temei juridic.

În ciuda sentinței nefavorabile, cuplul regal continuă să acuze Mail on Sunday și compania mamă, Associated Newspaper de încălcarea drepturilor de autor, folosirea abuzivă a informaţiilor personale şi încălcarea legii britanice privind folosirea datelor cu caracter privat.

Mi-am pierdut mama și acum soția mea este victima acelorași forțe puternice”, a declarat prințul Harry, făcând apoi referire la mama sa, Diana, prințesă de Wales, răpusă de un cumplit accident rutier produs pe 30 august 1997, din cauza paparazzilor care o urmăreau pentru a o surprinde alături de iubitul său, Dodi Fayed: cea mai adâncă frică a sa este repetarea istoriei”.

Am văzut ce se întâmplă când cineva pe care iubești este dus până în punctul în care nu mai este tratat sau văzut ca o persoană reală”, a mai spus Harry, acuzând publicația respectivă că a dat publicității anumite paragrafe dintr-o scrisoare privată trimisă de Meghan Markle tatălui său, interpretând afirmațiile soției sale într-un mod total diferit, cu scopul de a o denigra.

Potrivit spuselor sale, acest articol ar fi făcut parte dintr-o campanie de defăimare derulată pe întreg parcursul anului 2019. „Au reușit să creeze o minciună despre ea, pentru că nu a fost la fel de vizibilă pe durata concediului de maternitate”, a mai declarat prințul Harry.

Publicația neagă toate acuzațiile care i se aduc

Firma de avocatură Schillings, reprezentantul lui Meghan în acest proces, a acuzat atât ziarul, cât și firma care îl deține că a publicat povești false, a folosit informații private fără a avea acordul ducesei, încălcând astfel atât drepturile de autor, dreptul la intimitate, cât și Actul de Protecție a Datelor din 2018.

De cealaltă parte, reprezentanții cotidianului britanic au transmis că susțin articolul publicat și vor apăra cazul „cu vigoare”. Totodată, aceștia neagă acuzațiile și sunt convinși că instanța le va da câștig de cauză.

Negăm categoric că scrisoarea ducesei ar fi fost editată în orice fel care să îi schimbe înțelesul, a transmis Mail on Sunday. De asemenea, avocatul ziarului, Antony White, a solicitat respingerea solicitărilor ducesei de Sussex, pe motiv că ar fi irelevante și disproporționate.

Nu este prima dată când casa regală ia măsuri în justiție împotriva presei. În anul 2017, ducele și ducesa de Cambridge au câștigat 100.000 de euro daune morale după ce o revistă franceză a publicat imagini topless cu aceasta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×