21 de ani de la moartea Prințesei Diana. Controversele continuă și azi!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
31/08/2018, 17:36
21 de ani de la moartea Prințesei Diana. Controversele continuă și azi! GALERIE FOTO
Anul acesta se implinesc 21 de ani de la moartea printesei Diana

21 de ani de la moartea Prințesei Diana: O știre de breaking news înrerupea toate programele televiziunilor din toată lumea! Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină! Deși parcă ieri s-a întâmplat, în memoria fanilor săi, de la fatidicul accident au trecut deja 21 de ani!

Pe data de 31 august, Prințesa Diana își pierdea viața într-un accident de mașină foarte controversat, alături de un bărbat la fel de controversat. Imediat după divorțul de Prințul Charles, cu care avea doi copii, Diana a păstrat apartmentul din Palatul Kensington, complet redecorat și aceea a fost casa ei până când a murit.

Citește și Ținutele de la nunta Prințului Harry cu Meghan au ajuns la expoziție!

Citește și Prinţesa Charlotte, copia fidelă a Prinţesei Diana? Fotografiile care au tulburat Regatul Unit

21 de ani de la moartea Prințesei Diana

Ea s-a afișat public cu un cardiolog foarte respectat din Pakistan, pe nume Hasnat Khan, care a fost numit „dragostea vieții ei”, timp de aproape doi ani, înainte de încheierea relației, de către Khan, datorită unor deosebiri culturale. Curând după aceea, a început o relație cu Dodi Al-Fayed, un controversat om de afaceri egiptean. Aceste amănunte au fost confirmate de martorii anchetei din noiembrie/decembrie 2007.

După divorț, Diana a muncit în special pentru Crucea Roșie și a dus o campanie asiduă pentru a curăța lumea de mine terestre. Munca ei a avut un caracter umanitar mai degrabă decât politic. Ea și-a urmat interesele în filantropie, muzică, modă și călătorii— deși avea totuși nevoie de acordul regal pentru a-și lua copiii cu ea în vacanță sau pentru a reprezenta Marea Britanie în afara granițelor. Fără a avea o casă de vacanță sau unde să își petreacă sfârșitul de săptămână, Diana și-a petrecut majoritatea timpului în Londra, adeseori fără fiii săi, care erau fie cu Prințul Charles, fie la internat.

Ladi Di și ”rochia răzbunării”

Multe dintre aparițiile ei au rămas încă vii în memoria colectivă. Lady Di a reușit să „îndulcească” stilul tradițional regal auster prin ținute moderne și elegante, mult mai potrivite cu personalitatea sa. Aceasta reușea să aleagă haina potrivită pentru ocazia potrivită: a purtat o ținută Escada când a mers în Germania, o rochie Yuki când l-a cunoscut pe împăratul Japoniei – Hirohito și un costum Chanel în timpul vizitei sale oficiale la Paris.

Dar una dintre cele mai răvășitoare apariții ale Prințesei Diana rămâne cea din vara lui 1994, când și-a făcut apariția într-o rochie neagră din mătase, cu umerii goi, la o cină organizată de Vanity Fair, la Sereptine Gallery.

Rochia creată de designerul grec Christiana Stambolian a fost numită de presă „rochia răzbunării” la acea vreme, pentru că Prințesa de Wales a ales să o poarte chiar în ziua în care soțul ei și-a recunoscut infidelitatea.

Apropiații săi au spus, atunci, că Prințesa o avea în garderobă de multă vreme, dar a ezitat să o poarte, pentru că i se părea prea provocatoare. Dar la o zi după ce Prințul Charles a mărturisit public că avea o aventură de ani de zile cu Camilla Parker Bowles, Lady Di și-a făcut apariția în rochia neagră la evenimentul organizat de Vanity Fair. Rochia ”Revange” a fost licitată în 1997, pentru suma de 74.000 de dolari.

Printesa Diana, imbracata cu ”rochia razbunarii”, a furat toate privirile!
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×