Meghan Markle și prințul Harry au dat în judecată o publicație britanică! Mărul discordiei: scrisoarea secretă trimisă de ducesa de Sussex tatălui său

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
24/04/2020, 18:21
Meghan Markle și prințul Harry au dat în judecată o publicație britanică! Mărul discordiei: scrisoarea secretă trimisă de ducesa de Sussex tatălui său
Meghan Markle și prințul Haryy, în război cu o publicație britanică. Sursa foto: hepta.ro

Scrisoarea secretă trimisă de Meghan Markle tatălui său, Thomas, cu care nu se află în cele mai bune relații, a făcut obiectul unui articol de presă apărut anul trecut în publicația Mail on Sunday. În aceste condiții, atât ducesa de Sussex, cât și soțul său, prințul Harry, au decis să se adreseze instanței, primul termen al procesului având deja loc la Tribunalul din Londra.

Meghan Markel și prințul Harry, război în instanță cu o publicație britanică

Mi-am pierdut mama și acum soția mea este victima acelorași forțe puternice”, a declarat prințul Harry, precizând faptul că a fost nevoit să ia măsuri, mai ales din cauza impactului intrusiv al articolelor publicate.

Făcând referire la mama sa, Diana, prințesă de Wales, răpusă de un cumplit accident rutier produs pe 30 august 1997, din cauza paparazzilor care o urmăreau pentru a o surprinde alături de iubitul său, Dodi Fayed, ducele de Sussex a declarat că cea mai adâncă frică a sa este repetarea istoriei”.

Am văzut ce se întâmplă când cineva pe care iubești este dus până în punctul în care nu mai este tratat sau văzut ca o persoană reală”, a mai spus Harry, acuzând publicația respectivă că a dat publicității anumite paragrafe dintr-o scrisoare privată trimisă de Meghan Markle tatălui său, în așa fel încât i-a schimbat sensul. Potrivit spuselor sale, acest articol ar fi făcut parte dintr-o campanie de defăimare derulată pe întreg parcursul anului 2019.

Au reușit să creeze o minciună despre ea, pentru că nu a fost la fel de vizibilă pe durata concediului de maternitate”, a mai declarat nepotul reginei Elisabeta a II-a.

Cum se apără reprezentanții publicației

Firma de avocatură Schillings, reprezentantul lui Meghan în acest proces, a acuzat atât ziarul, cât și firma care îl deține că a publicat povești false, a folosit informații private fără a avea acordul ducesei, încălcând astfel atât drepturile de autor, dreptul la intimitate, cât și Actul de Protecție a Datelor din 2018.

De cealaltă parte, reprezentanții cotidianului britanic au transmis că susțin articolul publicat și vor apăra cazul „cu vigoare”. Totodată, aceștia neagă acuzațiile și sunt convinși că instanța le va da câștig de cauză.

Negăm categoric că scrisoarea ducesei ar fi fost editată în orice fel care să îi schimbe înțelesul, a transmis Mail on Sunday. De asemenea, avocatul ziarului, Antony White, a solicitat respingerea solicitărilor ducesei de Sussex, pe motiv că ar fi irelevante și disproporționate.

Nu este prima dată când casa regală ia măsuri în justiție împotriva presei. În anul 2017, ducele și ducesa de Cambridge au câștigat 100.000 de euro daune morale după ce o revistă franceză a publicat imagini topless cu aceasta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×