Medicul Mircea Beuran va fi dat afară de la Spitalul Floreasca, după cazul pacientei care a luat foc pe masa de operații

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 11:45
Medicul Mircea Beuran va fi dat afară de la Spitalul Floreasca, după cazul pacientei care a luat foc pe masa de operații
Medicul Mircea Beuran va fi dat afară de la Spitalul Floreasca. Sursa foto: libertatea.ro

Medicul Mircea Beuran urmează să fie dat afară din Spitalul de Urgență Floreasca, după ce o pacientă a luat foc pe masa de operații, potrivit unor surse citate de Digi 24! Deși medicul susține că el nu s-a aflat în sala de operații, acesta va fi demis din funcție în perioada următoare.

Medicul Mircea Beuran va fi dat afară de la Spitalul Floreasca

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dat mai multe amenzi administrative, în valoare de 200.000 de lei, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a luat efectiv foc pe masa de operații în timpul unei intervenții chirurgicale.

Medicul Mircea Beuran a precizat de mai multe ori că el nu se afla în sala de operație atunci când a izbucnit incendiul, fiind chemat să ajute echipa medicală, deși a recunoscut că el a vorbit cu familia victimei despre intervenția chirurgicală.

Pacienta a murit în ultima zi a anului 2019

Doctorul Mirca Beuran a declarat pentru Antena 3 cum a ajuns pacienta respectivă la dânsul. ”Profesorul Lascăr a venit cu familia acestei paciente, să mă roage să intervin pentru a rezolva măcar pentru un timp, situația ei fiind un caz de chirurgie oncologică depășită și plimbarea doamnei respective în spitalele din București nu a avut niciun succes.

Severitatea cazului, biologia încărcată, starea de scădere în greutate avansată, astenie, discuția mea cu familia, riscurile i le-am asumat împreună încât au cunoscut că dacă se poate face ceva este măcar să-și recâștige dreptul de a înghiți apă și ceva mâncare!”, a spus doctorul.

Între timp, pacienta a decedat însă, iar concluziile autopsiei în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație de la Floreasca vor fi gata în două.

Incidentul din sala de operație de la Spitalul Floreasca a avut loc la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dar a ajuns în atenția publică mai târziu, spre finalul anului. Pacienta a murit în ultima zi a anului 2019.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×