Detalii șocante ies la iveală în cazul pacientei arse pe masa de operație! Femeia a ars 10 minute

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 13:31
Detalii șocante ies la iveală în cazul pacientei arse pe masa de operație! Femeia a ars 10 minute
Pacienta de la Floreasca a ars pe masa de operații timp de 10 minute. Sursa foto: realitatea.net

Imaginile din timpul operației la care a fost supusă o pacientă de 66 de ani i-a șocat chiar și pe cei aflați în conducerea Ministerul Sănătății! Femeia a ars pur și simplu pe masa de operații, iar la câteva zile după incident a murit.

Pacienta de la Floreasca a ars pe masa de operații timp de 10 minute

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a vorbit despre imaginilede coșmar surprinse de camerele de supraveghere. Se vede cum femeia a luat foc pe masa de operație din Spitalul Floreasca, iar oficialul a spus că imaginile îi poate afecta emoțional de privitori.

Conform imaginilor, incendiul a început la foarte scurt timp după debutul intervenției și a durat în jur de 10 minute, dar intensitatea fenomenului a fost mare, a relatat la Digi24 Horațiu Moldovan.

Toată intervenția chirurgicală a fost filmată

„Se vede filmul evenimentelor, intervenția chirurgicală care s-a desfășurat, în cadrul căreia s-a produs accidentul cu incendiul și cu participarea ficărui membru al echipei. Este o filmare care lămurește foarte mult lucrurile”, a precizat secretarul de stat.

„Este evident că a fost folosit un biocid care era inadecvat, care era destinat dezinfecției mâinilor personalului care lucrează în sala de operații. Acest biocid este cu un grad ridicat de inflamabilitate, având un conținut ridicat de alcool, iar combinația cu bisturiul electric a fost fatală”, a explicat Horațiu Moldovan.

Pacienta în vârstă de 66 de ani a murit la câteva zile după ce a luat efectiv foc pe masa de operații, iar una dintre cauzele decesului este chiar arsura suferită, după cum a recunoscut medicul Mircea Beuran.

„În intervalul 19.50-20.00, am primit acest semnal că pacienta a decedat. A decedat în Terapie Intensivă, din Secția de Arși, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere și evenimentul neplăcut și nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depășească tot efortul medical care s-a făcut.

Poziția a treia în actul de deces este stopul cardio-respirator. Cauza descărcând diagnosticele pacientei: cancerul, arsura și stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”, a declarat specialistul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×