Medicul Mircea Beuran, primele declarații despre moartea pacientei de la Floreasca. Chirurgul a fost audiat de anchetatori

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 15:07
Medicul Mircea Beuran, primele declarații despre moartea pacientei de la Floreasca. Chirurgul a fost audiat de anchetatori
Medicul Mircea Beuran, primele declarații în dosarul în care este audiat. Sursa foto: Hepta.ro

Chirurgul Mircea Beuran a fost audiat de anchetatori mai bine de 3 ore în dosarul penal deschis în urma incidentelor de la Spitalul Floreasca. La ieșirea din sediul Poliției Capitale medicul a oferit și primele declarații și a spus că nu a fost în sala de operație când pacienta a fost arsă.

Mircea Beuran așteaptă finalizarea anchetei de la Spitalul Floreasca

Medicul Mircea Beuran a ajuns în fața anchetatorilor fiind audiat ca martor, nicidecum ca inculpat, în cursul după-amiezii de vineri, 10 ianuarie. Chirurgul de la Spitalul Floreasca a declarat la ieșirea din sediul Poliției Capitalei că nu se consideră responsabil pentru moartea femeii care a murit după ce a fost arsă pe masa de operație.

Totodată, chirurgul spune că nu se afla în momentul respectiv în sala de operație. Beuran nu vrea să-și dea cu părerea despre acest caz și așteaptă finalizarea anchetei. „Se fac analize, tot felul de anchete. Aşteptaţi să se obţină un rezulat final. Nu am cum să am o opinie atâta timp cât eu nu am fost acolo. Sunt filmări”, a spus medicul, informează a1.ro.

Soluția dezinfectantă folosită în cazul femeii de 66 de ani: furazolidon

Medicul se apără și spune că sunt multe neadevăruri în acest caz. „Sunt lucruri care nu sunt adevărate în ceea ce mă priveşte”, a mai adăugat Mircea Beuran, potrivit sursei menționate.

În ceea ce privește soluția dezinfectantă folosită în cazul femeii arse la Floreasca Ministerul Sănătății a precizat că s-a folosit furazolidon. În plus, se pare că pacienta nu era alergică la iod așa că nu se justifică folosirea altui dezinfectat.

Substanţa dezinfectantă am lămurit-o, că furazolidonul are în compoziţia lui elementul care aduce alergia”, arată Ministrul Sănătății. Se pare că medicul rezident a folosit o cantitate mult prea mare de dezinfectant fapt care a dus la arderea pacientei de pe masa de operație.

În acest dosar nu a fost audiat doar medicul Mircea Beuran, ci și mai mulți membri ai echipei operatorii care au fost prezenți în sala de operație în momentul producerii incidentului. Printre aceștia se numără medicul rezident și mai multe asistente.

Procurorii cercetează un caz similar produs tot la Floreasca

După ce cazul femeii de 66 de ani care a fost arsă și ulterior a murit a ieșit la iveală, procurorii s-au autosesizat într-un alt caz similar. Conform unui comunicat dat de Spitalul Floreasca este vorba de un pacient care a ars tot pe masa de operație.

De asemenea, Ministerul Sănătății face propriile cercetări și verifică dacă există întradevăr cazul celui de-al doilea pacient ars la Spitalul Floreasca. Totodată, ministerul vrea să afle circumstanțele în care s-a produs incidentul de la blocul operator.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×