Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare! Amendă colosală pentru doctor

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 17:09
Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare! Amendă colosală pentru doctor
Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat. Sursa foto: realitatea.net

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru 21 de cazuri de luare de mită. Decizia dată de magistrații Tribunalului București este dată în primă instanță și poate cu atacată cu recurs.

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Pe lângă condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare, magistrații au decis interzicerea, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea următoarelor drepturi pe o perioadă de 5 ani: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Magistrații au decis să-i confiște medicului o sumă foarte importantă, dar acesta trebuie să plătească și o amendă de  150.000 lei amendă, dar să facă și muncă în folosul comunității.

Medicul Gheorghe Burnei are de plătit 150 de mii de lei amendă

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile la una dintre următoarele două entităţi: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 şi Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Confiscă de la inculpatul Burnei Gheorghe sumele de 3250 Euro şi 21.800 lei”, se mai arată în decizie.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

În timpul descinderii, procurorii au găsit în biroul medicului de la spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită.

La dosar există numeroase declaraţii de martori, înregistrări ambientale dar şi înscrisuri care au probat infracţiunile în cazul medicului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×