Medicii, despre cazul Andreea Bălan! Mai poate sau nu vedeta să rămână însărcinată?

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/03/2019, 10:42
Medicii, despre cazul Andreea Bălan! Mai poate sau nu vedeta să rămână însărcinată? GALERIE FOTO
Ce spun medicii despre embolie

Ies la iveală noi detalii în legătură cu starea de sănătate a Andreei Bălan, după stopul cardiac suferit în urma nașterii. După ce a fost la un pas de moarte în timpul nașterii celui de-al doilea copil al său, medicii explică dacă artista va mai putea deveni mamă.

Ce spun medicii despre cazul Andreea Bălan

Embolia cu lichid amniotic, cunuscută și sub denumirea de ELA, este afecțiunea care i-a provocat Andreei Bălan stopul cardio-respirator la nașterea celui de-al doilea copil. Această afecțiune este considerată fatală, dacă nu se intervine rapid.

Conform unor studii realizate recent, rata mortalității în astfel de cazuri se află în scădere, ajungând de la 86%, până la 44% în ultimele decenii. Fiind vorba de o afecțiune rară, medicii sunt destul de rezervați însă în privința șanselor ca femeia ce suferă de această boală să mai poată avea copii.

Va mai putea deveni mamă pentru a treia oară?
Va mai putea deveni mamă pentru a treia oară?

Va mai putea Andreea Bălan să rămână însărcinată?

Întrebați dacă femeile care au suferit de embolie cu lichid amniotic vor mai putea deveni mămici, doctorii evită să ofere un răspuns concret, pentru că nu există un trecut medical documentat în legătură cu acest aspect. Cu toate acestea, nu este un lucru deloc imposibil.

Cinci profesori de la departamentul de obstretică și ginecologie de la  Spitalul „Doutor Fernando Fonseca” din Amadora, Portugalia, au dat publicității un studiu de caz pe această temă. Specialiștii expun cazul unei femei de 36 de ani, care a suferit un stop cardiac, fiind diagnosticată cu ELA, în timpul unei sarcini naturale.

Medicii susțin că stopul cardio-respirator a survenit chiar în momentul extragerii fătului, după ce femeia a început să tușească. La fel ca în cazul Andreei Bălan, intervenția rapidă a medicilor a fost vitală și a constat în reanimare cardio-respiratorie, menținerea funcțiilor vitale și administrarea de substanțe cristaloide și vasopresoare.

Femeia respectivă a născut și cel de-al doilea copil

În raportul medicilor se arată că femeia din Portugalia a reușit să nască din nou, la doi ani distanță. Specialiștii susțin că aceasta este dovada că femeile pot naște și după ce au suferit o embolie, chiar dacă nu există suficiente date medicale pentru ca ipoteza să fie confirmată ca regulă. Pe de altă parte, în cazul Andreei Bălan, trebuie luat în calcul faptul că artista a avut deja două nașteri prin cezariană, medicii fiind rezervați în privința șanselor unei a treia nașteri prin aceeași procedură.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×