Medicii de la Spitalul Fundeni puși să semneze un angajament anti-mită! Cum ”jură” că nu vor mai lua șpagă

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 19:26
Medicii de la Spitalul Fundeni puși să semneze un angajament anti-mită! Cum ”jură” că nu vor mai lua șpagă GALERIE FOTO
Angajament anti-mită in spitalul Fundeni, destinat medicilor

Conducerea Institutului Clinic Fundeni s-a hotărât să lupte împotriva mitei! Direcțiunea îi obligă pecei 1200 de angajați, dintre care 350 de medici, să semneze un document prin care să promită că nu vor mai lua mită și să își asume faptul că vor suporta consecințele, în cazul în care vor accepta plicuri cu bani de la pacienți.

Medicii, obligați să semneze un angajament anti-mită în Spitalul Fundeni

Documentul respectiv are mai multe puncte. „Refuz să particip la activități care implică luarea sau darea de mită”. Așa sună unul dintre punctele respectiului document.

Autoritățile vor să eracheze mita din spitale, în situația în care salariile din sănătate au crescu considerabil, în ultima perioadă. Asistentele potajunge acum la un salariu de peste 4000 de lei pe lună, iar un medic poate primi un salariu de până la 4000 de euro în fiecare lună, în timp ce salariul mediu net a ajuns la 2700 de lei în România, iar mulți dintre pacienți nu îl obțin nici măcar pe acesta.

Angajament anti-mită din spitale face referire si la autenticitatea diplomelor medicilor respectivi

Documentul face referire și la calificările medicilor

La Spitalul Fundeni, managerul Carmen Orban cere cadrelor medicale să se angajeze nu doar să refuze să primească mită, dar să și reclame cazurile de mită.

„Voi raporta cu bună credință sau din motive rezonabile de a crede astfel, a unor fapte reale sau suspectate de mituire sau încălcare a politicii anti-mită sau a sistemului de management anti-mită”. De asemenea, medicii, asistentele și restul personalului garantează prin semnătură că nu au fost implicați nici în trecut în „fapte de mituire corupție sau probleme similare”.

Pe ultima sută de metri, documentul s-a mai îmbogățit cu un alineat, referitor la calificările cadrelor medicale, după scandalul falsului medic care a operat pe la mai multe clinici din România, deși nu avea niciun fel de calificare în acest sens, dar și a femeii care s-a dat drept medic la un spital de urgență din Capitală, unde a lucrat timp de 10ani, pânăa fost prinsă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×