Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai vor să preia pacienții din alte județe. Primarul Robu: ”Ei trag până la epuizare, alții stau la băut”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 18:56
Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai vor să preia pacienții din alte județe. Primarul Robu: ”Ei trag până la epuizare, alții stau la băut”
Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara,

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a afirmat că medicii din conducerea Spitalului de Boli Infecțioase l-au informat că nu vor mai putea primi pacienții din alte județe, spitalul fiind supraaglometat, informează News.ro.

Eu pot să îi înţeleg pe medicii de la Spitalul Victor Babeş, pe liderii spitalului, pot să îi înţeleg, că m-au informat, evident, dar le-am spus că ei decid, nu mă pot eu implica într-o asemenea decizie care este una medicală. Ne ocupăm de aceşti bolnavi sau nu ne ocupăm?”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit edilului, medicii nu mai pot trata pacienții din oraș  pentru că vin cazuri din județele învecinate.

”Dânşii îmi explică, deja spitalul se saturează, ajunge la capacitatea sa maximă cu numărul de pacienţi şi când ajungi la limită să alegi între a te ocupa de pacienţi din judeţul tău… Atenţie, nu e nici măcar spital judeţean, este al municipiului Timişoara, finanţat de Primăria Timişoara, să fie limpede pentru toţi. A te ocupa de alţii din altă parte, cum iei decizia? (…) Presupun că vor fi şi astfel de situaţii, dar să mai tolerăm noi şi aici vreau să fiu cât se poate de clar şi de vehement, să tolerăm noi ca în timp ce aici medicii Timişoarei trag până la epuizare să se ocupe de bolnavi de peste tot că am avut cazuri din Iaşi, Cluj, Suceava, din toată ţara am avut aici, omologii lor din Deva, Hunedoara, nu mai ştiu pe unde, să stea la băut, relaxaţi, fără nicio grijă? E normal aşa ceva? Nu! Fecare medic trebuie să fie responsabil la locul lui”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul susține că cei cu COVID-19 în forme ușoare ar trebui tratați în județele de origine.

”Există spitale în toate reşedinţele de judeţ, toate trebuie să funcţioneze şi desigur, nivelul de competenţă e diferit. Sunt cazuri care pot foarte bine să fie tratate în reşedintele judeţelor din jurul Timişoarei şi atunci e păcat că aceşti pacienţi care pot fi trataţi în judeţele lor, să ocupe locuri în spitalul nostru şi timp al medicilor noştri şi să nu avem noi locuri pentru cetăţenii noştri. E păcat. Când vor fi cazuri grave, cred că omenia primează”, a mai declarat Nicolae Robu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×