Pacientul decedat joi seară în Timiș a mințit medicii. Le-a ascuns că se afla în izolare după ce s-a întors din Germania

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 15:12
Pacientul decedat joi seară în Timiș a mințit medicii. Le-a ascuns că se afla în izolare după ce s-a întors din Germania
Pacientul în vârstă de 49 de ani decedat joi seară în Timiș a mințit medicii Spitalului Județean și pe cei ai Spitalului de Boli Infecțioase

Pacientul în vârstă de 49 de ani decedat joi seară în Timiș a mințit medicii Spitalului Județean și pe cei ai Spitalului de Boli Infecțioase.

Pacientul decedat joi seară în Timiș a mințit medicii

Conform timpolis.ro, pacientul decedat în Timiș, al 20-lea înregistrat pe teritoriul României, le-a ascuns medicilor faptul că se afla în izolare de la întoarcerea sa din Germania.

”Pacientul era oficial în izolare la domiciliu, dar el s-a prezentat singur în data de 21 martie, la ora 8, la UPU a Spitalului Județean, a negat că a călătorit sau că a avut un contact, nu a menționat că era izolat, a completat acel formular pe proprie răspundere în care a mințit”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

”UPU a pus diagnosticul de pneumonie acută clinic și radiologic și l-a trimis la Spitalul ‘Victor Babeș’ pentru consult de specialitate și tratatement. La insistenţele pacientului, acesta a refuzat transferul cu ambulanţa şi a dorit să meargă cu mijlocul de transport propriu. ‘Victor Babeș’ a confirmat diagnosticul și a prescris tratament”, a spus Pătrașcu, potrivit Radio Timișoara.

”Medicii care au interacţionat cu dânsul au purtat echipament de protecţie”

”În 24 martie, la ora 4, pacientul a venit cu ambulanța la Urgențe la Spitalului Județean, acuzând dispnee. I-a fost administrat ventolin și i-a fost crescută doza de antibiotic, peste două ore plecând cu starea ameliorată”, a continuat acesta.

”În 25 martie, a chemat ambulanța, medicii i-au recoltat probe de exudat pentru Covid-19, iar a doua zi, testul a ieşit pozitiv. Când DSP Timiș a sunat să anunţe pacientul că testul a ieșit pozitiv, familia i-a comunicat decesul”, a precizat managerul Spitalului Județean Timișoara.

”Noi avem circuite separate la UPU şi medicii care au interacţionat cu dânsul au purtat echipament de protecţie. Prima dată au avut mască, mănuşi şi halat de protecţie. Şi dânsul a venit cu mască. Iar a doua oară medicii aveau echipamentul complet. A intrat în contact cu foarte puţini, acum se face o anchetă pe această temă”, a încheiat Raul Pătrașcu.

În bilanțul anunțat joi seară de Grupului de Comunicare Strategică unul dintre pacienții decedați este bărbatul în vârstă de 49 de ani din Timiș: ”Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută.

În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×