Managerul spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Voichița Lăzureanu, a avut o reacție virulentă la adresa autorităților pentru cum gestionează criza medicală provocată de pandemia de coronavirus.
Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, reacție virulentă
Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara i-a informat pe reprezentanții Ministerului Sănătății că intenționează să nu mai spitalizeze bolnavi din alte județe care sunt infectați cu coronavirus.
”Noi ne dorim să nu-i mai primim. Evident că, dacă vor fi în fața spitalului, îi vom primi. Să nu credeți că e gata: am închis spitalul și îi returnăm. Nu așa se pune problema. Se pune pur colegial. Pur medical”, a afirmat managerul de la Victor Babeș.
”Nu știu ce e în celelalte județe. Cert e că nimeni nu face nimic, în celelalte județe. Am rămas singurul spital din partea de Vest care efectuăm probe, primim pacienții… Este un consum financiar, fizic, psihic al întregului personal medical și mai ales non-medical, de achiziție, de a avea tot ce ne trebuie, de la echipamente la teste, medicație…”, a declarat Voichița Lăzureanu.
”Refuz să cred că noi am făcut ceva supraomenesc”
”Nu este firesc ca un singur spital din 4 județe să fie cel care să lucreze teste, să primească pacienți, iar autoritățile locale din celelalte județe să nu ia nicio măsură. Refuz să cred că noi am făcut ceva supraomenesc, pe care nimeni din celelalte județe n-a mai putut să-l realizeze”, a spus managerul spitalului pentru ziaristii.com.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
”Am avut totul asigurat din primul moment. Ca urmare, avem 53 de pacienți externați, vindecați, fără a avea vreun caz de infectare din personalul medical. Nu cred că este normal ca autoritățile județene să nu se implice decât cu gura și cu ”’o să facem’”, a explicat Lăzureanu.
”Nu se mai poate! Este nefiresc să plimbăm pacienții sute de kilometri, dintr-un spital sau altul, punând la risc ambulanțierii, ISU, întregul personal. Doar pentru că la nivelul respectivelor județe nu s-a organizat nimeni, nicicum”, a continuat ea.
”Avem 9 paturi la terapie intensivă, iar trei sunt ocupate cu paacienți veniți din alte județe. 75% din bolnavi provin din alte județe. Noi am fost deschiși, pentru început, de a-i prelua. Adică, am fost suficient de deschiși timp de o lună: să-i ajutăm, să-i sprijinim, să le acordăm îngrijire medicală, tratament, hrană, totul. Dar nu se poate să încarci un spital cu întreaga patologie din 4 județe”, a încheiat Voichița Lăzureanu.
Numărul îmbolnăvirilor în România a ajuns la 1.029. Dintre acestea, 94 au fost declarate vindecate și externate: 53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași.