Medicii de la Spitalul Colentina răspund online întrebărilor tale despre coronavirus! Platforma a fost lansată oficial

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 19:26
Medicii de la Spitalul Colentina răspund online întrebărilor tale despre coronavirus! Platforma a fost lansată oficial
Spitalul Colentina a lansat o paltformă prin care medicii răspund întrebărilor despre coronavirus. Sursa foto: Facebook

Odată cu semnarea decretului de instaurare a stării de urgență pe fondul numărului tot mai mare al persoanelor infectate cu coronavirus, autoritățile au anunțat o nouă serie de măsuri menite să stopeze răspândirea agentului patogen.

Începând de astăzi, activitatea Spitalului Colentina, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, se va concentra exclusiv pe tratarea pacienților cu COVID-19, pentru a asigura Institutului „Matei Balș” suportul necesar.

Spitalul Colentina a lansat o platformă online prin care medicii vor răspunde întrebărilor legate de coronavirus

Totodată, reprezentanții unității medicale au anunțat lansarea unei platforme online destinate informării cetățenilor cu privire la maladia care amenință întreaga lume. Prin intermediul acestui serviciu gratuit, medicii vă vor oferi detalii importante despre problemele de sănătate cu care vă confruntați.

Începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina se transformă în centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2. Astfel, începând cu această dată, sunt oprite toate internările. În dorința de a fi mereu alături de pacienții noștri, Spitalul Clinic Colentina, în parteneriat cu Medicentrum și Lite Microsystems, vă pune la dispoziție un serviciu online GRATUIT de evaluare medicală la distanță, prin intermediul căruia medicii noștri vă pot oferi recomandări medicale.

Puteți adresa întrebări medicale, puteți transmite detalii despre problemele de sănătate cu care vă confruntați și încărca documente medicale. Veți primi, în cel mai scurt timp posibil, răspuns de la unul dintre medicii noștri.

ÎNAINTE DE A VĂ PREZENTA LA UN SPITAL, vă invităm să solicitați această evaluare online. Această evaluare este GRATUITĂ. Această evaluare NU vă oferă un diagnostic, ci este o formă de triaj din partea unui medic de la Spitalul Clinic Colentina, de pe o specialitate medicală selectată de dvs”, se arată în comunicatul transmis de rerezentanții Spitalului Colentina. Puteți adresa medicilor toate întrebărilr voastre accesând site-ul www.spitalul-colentina.medicentrul.ro.

Spitalul Colentina va trata doar pacienții infectați cu COVID-19. Ceilalți pacienți vor fi externați sau trimiși către alte unități medicale

Am primit o informare din partea Ministerului Sănătății potrivit căreia toți pacienții internați vor fi fie externați, fie trimiși către alte spitale limitrofe. Se mobilizează toată lumea, este o situație de urgență. Pacienții care nu pot fi externați sunt transmiși către alte spitale din subordinea ASSMB sau a Ministerului Sănătății.

Se tratează și pacienții care au simptome de COVID-19 și nu au altă patologie asociată, un pacient cu o pancreatita asociată cu COVID-19 va fi internat la Colentina și tratat de ambele. Sunt în jur de 380 de pacienți, 3 sferturi pot merge acasă în următoarele 2 – 3 zile, iar ceilalți vor fi transferați către alte spitale”, a declarat Bogdan Furtună, director medical al Spitalului Colentina.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×