Medic din Suceava, depistat cu coronavirus, rupe tăcerea: „Nu am niciun tratament. Lipsa de organizare e criminală”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 16:00
Medic din Suceava, depistat cu coronavirus, rupe tăcerea: „Nu am niciun tratament. Lipsa de organizare e criminală”
Medic din Suceava, depistat cu coronavirus, rupe tăcerea: „Nu am niciun tratament. Lipsa de organizare e criminală”. Sursa foto: Inquam Photos / Silviu FIlip

O doctoriță din Suceava, depistată cu coronavirus, vorbește despre realitatea de pe teren și spune că, în ciuda diagnosticului, nu a primit momentan niciun fel de tratament.

Medic din Suceava, depistat cu coronavirus: Nu am niciun plan. Nu am niciun tratament

Doctorița este unul din cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Suceava depistat cu coronavirus și i-a mărturisit jurnalistului Victor Ilie că, în ciuda diagnosticului, nu beneficiază de niciun fel de tratament, iar cei de la DSP nici măcar nu au luat legătura cu ea.

„Sunt pozitivă. Nu am niciun plan. Nu am niciun tratament. Nu am voie să ies din casă. Cei de la DSP au rezultatul meu, știu că sunt izolată la domiciliu și nu am primit nici un telefon”, i-a scris medicul din Suceava, depistat cu coronavirus, jurnalistului Vicor Ilie.

Potrivit discuției dintre cei doi, doctorița s-ar afla în casă de câteva zile, timp în care autoritățile au uitat-o, astfel că în acest moment nu îi este administrat niciun fel de tratament.

Marți, personalul medical din cadrul Spitalului Județean Suceava a fost strâns laolaltă pentru testarea COVID-19, dar, la un moment dat testele s-au terminat, astfel că cei netestați au fost trimiși acasă.

Miercuri, Federația Sanitas a anunțat pe pagina de Facebook că au fost confirmate 92 de cazuri de coronavirus în rândul personalului medical de la Suceava.

Victor Ilie spune că mai multe cadre medicale așteaptă acum acasă un semn de la autorități, iar cei care au sunat la DPS au rămas fără răspuns.

„O asistentă izolată la domiciliu alături de familie a dat astăzi peste 30 de telefoane la DSP, dar n-a răspuns nimeni. Nu a sunat de 30 de ori ocupat, ci a avut 30 de apeluri la care n-a percutat nimeni”, scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Un alt medic i-ar fi spus jurnalistului că cei din conducerea spitalului nu le transmit mare lucru.

„De la Nelu Tătaru, de la televizor, am aflat mai multe decât de la management sau de la DSP. La televizor arată foarte bine comunicarea oficială, că personalul e în autoizolare, că spitalul se golește în 48 de ore, dar nu este adevărat”, i-a transmis medicul jurnalistului.

Doctorița amintită mai sus spune că situația ar fi scăpat deja de sub control întrucât, chiar dacă personalul medical a primit o circulară prin care nu mai au voie să facă externări fără testare pentru coronavirus, zeci de pacienți au fost deja externați, iar nimeni nu știe unde sunt.

Medicul din Suceava, depistat cu coronavirus, a mărturisit că situația actuală nu este deloc surprinzătoare, din cauza lipsei de organizare.

„Eram conștienți încă de-acum câteva luni că ne vom infecta, dar lipsa de organizare e criminală”, i-a mai spus doctorița jurnalistului Victor Ilie.

În plus, aceasta susține că numărul de cazuri din rândul personalului medical de la Spitalul Județean Suceava este mai mare, doar că nu au fost testați toți.

„70-80% dintre noi cred că suntem infectați”, a mai declarat medicul din Suceava, depistat cu coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×