Maternitatea din Ploiești, incident șocant! Liftul care transporta mamele a căzut în gol

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
18/09/2018, 15:26
Maternitatea din Ploiești, incident șocant! Liftul care transporta mamele a căzut în gol
Un grav incident s-a petrecut la Maternitatea din Ploiești, marți dimineața Liftul spitalului a căzut în gol 5 etaje

Un incident șocant a îngrozit întreaga țară, după ce marți liftul care transporta mamele pentru a le duce la sala de alăptat a căzut în gol. Conducerea maternității, însă, a considerat această întâmplare drept un eveniment minor, mai ales că nu a fost rănit nimeni. Reprezentanții unității sanitare a declarat că au fost chemați cei care asigură mentenanța liftului și situația este sub control.

“Liftul nostru, care e cu însoţitor, a avut un incident minor. Nu s-a oprit unde trebuia. Nu au fost incidente. S-au speriat lehuzele, dar nu a fost nevoie de un transfer la alt spital. Medical, au rămas în spital, fiind lehuze”, a declarat Călin Boeru, directorul maternității din Ploiești, pentru Mediafax.

Pacientele internate la maternitatea din Ploiești, șocate de acest incident cu liftul

Mai exact, în timp ce mergeau spre secția de Neonatologie pentru a-și alăpta bebelușii, praspetele mămici au căzut în gol cu liftul maternității. Cu toate acestea, directorul spitalului a spus că incidentul nu a fost atât de grav și că se va afla care a fost cauza producerii lui. Până când nu va exista un răspuns clar din partea firmei de mentenanță, care trebuie să asigure buna funcționare a liftului 24 din 24 de ore, ascensorul nu va mai putea fi utilizat nici de către pacienți, dar nici de personalul medical.

Liftul de la Maternitatea din Ploiești a căzut în gol 5 etaje, iar pacientele au fost foarte speriate după acest incident
Liftul de la Maternitatea din Ploiești a căzut în gol 5 etaje, iar pacientele au fost foarte speriate după acest incident

“Firma care trebuia să se ocupe şi să aibă în întreţinere liftul 24 de ore din 24, conform contractului a fost notificată să vină să spună ce s-a întâmplat. Din punct de vedere al documentaţiei şi al contractului, actele sunt conforme. Ascensorul a avut acest incident în momentul în care transporta lehuzele. Nu a fost nimic major care să pericliteze viaţa pacientelor”, a precizat directorul Maternităţii Ploieşti.

Mai multe paciente care se aflau în liftul din Maternitatea din Ploiești acuză dureri

Potrivit surselor Realitatea.net, în momentului producerii incidentului, în lift se aflau mai multe femei, lehuze, care mergeau să alăpteze. După ce au ieșit din liftul care a coborât în gol 5 etaje, proaspetele mame acuză dureri ale membrelor inferioare. În același timp, în zona liftului, pe holul unității spitalicești, se aflau mai multe gravide. Acestea din urmă s-au ales, din fericire, doar cu o sperietură zdravănă.

Ulterior, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a explicat că incidentul de la Maternitatea din Ploiești a fost raportat la ora 9.00 dimineața, deși el s-a petrecut în jurul orei 5.00.

”Într-adevăr azi dimineață, la ora 05.00, a avut loc acest eveniment nefericit. Maternitatea are contract cu o societatea care se ocupă de mentenanță. În lift se afla un liftier alături de paciente. Din fericire nimeni nu a fost rănit”, a declarat liderul Consiliului Județean Prahova. Maternitatea din Ploiești este în subordinea Consiliului Județean Prahova.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×