Românii inventivi au început să-și fabrice singuri măști de protecție împotriva coronavirusului. Fie că folosesc șervețele, cârpe, șervețele umede sau chiar jumătăți de…sutiene, românii încearcă să țină departe de ei temutul virus.
Măștile care nu protejează împotriva coronavirus
Cei mai mulți însă nu se vor proteja în fața virusului, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății, care susține că măstile fabricate manual din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecţiei cu noul coronavirus.
Pentru o protecţie eficientă, măştile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Acestea trebuie să fie făcute dintr-un material foarte dens, prin care virusul să nu răzbată.
Măștile de unică folosință, eficiente timp de o oră și jumătate
Măștile au ajuns deja un lux chiar și prin spitale. Medicii se plâng că nu au destulă protecție în fața infecțiilor. Farmaciile au fost deja golite de măști de protecție și de dezinfectanți, iar cele care se mai găsesc pe piață sunt la un preț foarte mare, pe care nu mulți oameni și-l permit.
Pe internet au apărut de ceva timp anunțuri cu măști care se vindeau chiar și cu 500 de lei cutia de 100 de bucăți. Poliția a intrat însă pe fir și a început să-i prindă pe cei care încearcă să profite de pe urma pandemiei de coronavirus.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Trebuie specificat faptul că măștile de unică folosință sunt eficiente doar o oră și jumătate, după cum a atras atenția chiar ministrul Sănătății, Victor Costache. Acesta a spus că măștile respective își pierd din proprietăți după o oră și jumătate de utilizare.
Tot ministrul a spus că polițiștii găsesc aproape zilnic tiruri cu materiale sanitare care încearcă să iasă din țară. Acestea sunt întoarse din drum însă, iar marfa respectivă urmează să ajungă în spitalele din România.
Ultimul bilanț arată că numărul deceselor provocate de coronavirus la nivel mondial a trecut de 10.000, ajungând la 10.028, cu 1.203 în plus față de ziua precedentă, potrivit datelor centralizate de Reuters. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 245.000.