Măștile care nu protejează împotriva coronavirus! OMS trage un semnal de alarmă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 19:02
Măștile care nu protejează împotriva coronavirus! OMS trage un semnal de alarmă
Măștile care nu protejează împotriva coronavirus

Românii inventivi au început să-și fabrice singuri măști de protecție împotriva coronavirusului. Fie că folosesc șervețele, cârpe, șervețele umede sau chiar jumătăți de…sutiene, românii încearcă să țină departe de ei temutul virus.

Măștile care nu protejează împotriva coronavirus

Cei mai mulți însă nu se vor proteja în fața virusului, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății, care susține că măstile fabricate manual din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Pentru o protecţie eficientă, măştile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Acestea trebuie să fie făcute dintr-un material foarte dens, prin care virusul să nu răzbată.

Măștile de unică folosință, eficiente timp de o oră și jumătate

Măștile au ajuns deja un lux chiar și prin spitale. Medicii se plâng că nu au destulă protecție în fața infecțiilor. Farmaciile au fost deja golite de măști de protecție și de dezinfectanți, iar cele care se mai găsesc pe piață sunt la un preț foarte mare, pe care nu mulți oameni și-l permit.

Pe internet au apărut de ceva timp anunțuri cu măști care se vindeau chiar și cu 500 de lei cutia de 100 de bucăți. Poliția a intrat însă pe fir și a început să-i prindă pe cei care încearcă să profite de pe urma pandemiei de coronavirus.

Trebuie specificat faptul că măștile de unică folosință sunt eficiente doar o oră și jumătate, după cum a atras atenția chiar ministrul Sănătății, Victor Costache. Acesta a spus că măștile respective își pierd din proprietăți după o oră și jumătate de utilizare.

Tot ministrul a spus că polițiștii găsesc aproape zilnic tiruri cu materiale sanitare care încearcă să iasă din țară. Acestea sunt întoarse din drum însă, iar marfa respectivă urmează să ajungă în spitalele din România.

Ultimul bilanț arată că numărul deceselor provocate de coronavirus la nivel mondial a trecut de 10.000, ajungând la 10.028, cu 1.203 în plus față de ziua precedentă, potrivit datelor centralizate de Reuters. Numărul persoanelor infectate a ajuns  la 245.000.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×