Ambasadorul Israelului în România, anunț important în lupta împotriva coronavirusului: ”În Israel se fac măști care ucid COVID-19”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 08:37
Ambasadorul Israelului în România, anunț important în lupta împotriva coronavirusului: ”În Israel se fac măști care ucid COVID-19”
Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a făcut un anunț important în lupta pe care omenirea o duce împotriva noului tip de coronavirus

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a făcut un anunț important în lupta pe care omenirea o duce împotriva noului tip de coronavirus.

Ambasadorul Israelului în România, anunț important în lupta împotriva coronavirusului

”În Israel se fac măști care nu doar blochează virusul. Vorbim de măști care ucid COVID -19, sunt în procesul de testare”, a fost anunțul făcut de Ambasadorul Israelului în România referitor la lupta împotruiva coronavirusului.

”Noi toți așteptăm vești bune din Israel sau din alte locuri din lume. Sunt patru locuri de unde pot veni vești bune: SUA, China, Japonia sau Israel. Sunt patru locuri de cercetare. O companie din Israel are un vaccin, dar trebuie să ia aprobare pentru a folosi vaccinul respectiv în teste cu oameni. Va dura cel puțin trei luni”, a mai spus David Saranga la Antena 3.

”Avem un traseu și credem că știm unde mergem. Nimeni n-a crezut că acesta o să fie dușmanul cu care ne vom lupta. Avem un dușman invizibil și tot ce am știut în trecut nu e valabil. Dacă în trecut am știut cine se luptă cu cine, acum toți trebuie să fie uniți împotriva unui dușman. Încă nu știm cum putem să luptăm împotriva lui”, a încheiat ambasadorul.

În Israel nu s-a înregistrat niciun deces din cauza coronavirusului

Serviciile secrete au intrat în lupta împotriva coronavirus. Lipsa de resurse, printre care măști de protecție, teste coronavirus sau dezinfectanți este dusă la nivel înalt, cu implicarea serviciilor. Astfel, presa din Israel anunță că Mossad a primit directiva de a aduce în Israel 4 milioane de kituri pentru coronavirus.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că vor fi făcute cel puțin 3.000 de teste pe zi, inclusiv în puncte ”drive in” și le-a cerut israelienilor să stea cât mai mult în case.

În acest moment, În Israel sunt 667 de cazuri confirmate cu coronavirus și niciun deces. Mai mult, 14 pacienți au fost vindecați. În zona palestiană, s-au înregistrat 44 de cazuri în Cisiordania ocupată și niciunul în fâșia Faza, o zonă dens populată.

Pacienții israelieni aflați în carantină la domiciliu sunt urmăriți de Agenția de Securitate prin telefonul mobil pentru a nu părăsi cumva domiciliul, în efortul statului de a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

Un vaccin bazat pe vectorul viral gripal este testat în momentul de faţă pe animale pentru a-i verifica siguranța și eficacitatea. Testarea urmează să fie programată pentru finalul lunii aprilie, a spus la o conferinţă de presă la Beijing Lei Chaozi, oficial în Ministerul Educaţiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×