România intră în grupul țărilor care vor testa un vaccin experimental împotriva coronavirusului. Anunț oficial făcut de Adrian Streinu Cercel

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
20/03/2020, 18:51
România intră în grupul țărilor care vor testa un vaccin experimental împotriva coronavirusului. Anunț oficial făcut de Adrian Streinu CercelGALERIE FOTO
România va testa un vaccin împotriva coronavirusului. Sursa foto - hepta.ro

România intră în grupul țărilor care vor testa un vaccin experimental împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut chiar de profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel. Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat că în termen de aproximativ o lună de zile un vaccin experimental făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane.

România intră în grupul țărilor care vor testa un vaccin experimental împotriva coronavirusului

Streinu-Cercel a declarat că „din momentul în care s-a ratificat protocolul științific de cercetare”, produsul va ajunge pentru avizare la Agenția Națională a Medicamentului din România

 ”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli Onfecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.

Anunț oficial făcut de Adrian Streinu Cercel

E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide”, a spus Streinu Cercel

„Din momentul în care s-a ratificat protocolul științific de cercetare, evident el va face obiectul unor avizări la Agenția Naționala a Medicamentului și după acest aviz va putea să înceapă.

După care urmează procedura destul de laborioasă prin care preparatul evaluat să fie adus în țară și pe urmă „investigatorii” vor trece la treabă împreună cu echipele lor.

Noi ne gândim ca undeva într-o lună de zile să facem documentele și să începem cu primele seturi de voluntari.

Vaccinul vine prin relația cu Marea Britanie”, a continuat acesta. Chestionat asupra timpului doctorul Streinu a răspuns. „Este în funcție de protocol.

Nu vă pot spune în momentul de față. Într-o lună de zile România va avea un vaccin experimentat adus din Marea Britanie”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×