Mărturia lui Alex Șerban, fiul bărbatului din Arad răpus de COVID-19: „Virusul e real, iar noi simțim asta din plin”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 12:36
Mărturia lui Alex Șerban, fiul bărbatului din Arad răpus de COVID-19: „Virusul e real, iar noi simțim asta din plin”
Alex Șerban, fiul bărbatului din Arad ucis de coronavirus, a transmis un mesaj emoționant la scurt timp după moartea tatălui său. Sursa foto: Facebook

În ultimele 48 de ore, autoritățile române au confirmat decesul a opt persoane infectate cu noul coronavirus, iar bilanțul tinde să crească pe zi ce trece, având în vedere numărul tot mai mare al cazurilor de îmbolnăvire pe teritoriul țării, 576 conform celor mai recente informații. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și Ioan Șerban, profesor la Liceul Teologic Penticostal Arad și pastor al  Bisericii Penticostale „Izvorul Vieții”.

Mesajul cutremurător al fiului bărbatului din Arad care se numără printre victimele coronavirusului

Fiul său, Alex Șerban, a împărtășit nefericita veste printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, îndemnându-i pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat să rostească o rugăciune pentru pastorul Șerban, dar și pentru familia grea încercată în această perioadă. „Viața tatălui meu merită să fie onorată pentru impactul pe care l-a avut în viețile multor oameni, chiar dacă acum situația nu ne permite să îl comemorăm cum se cuvine”, a scris tânărul pe contul său de Facebook.

Totodată, tânărul a ținut să sublinieze faptul că virusul este cât se poate de real, în speranța că mesajul său îi va ajuta pe toți cei care se îndoiesc încă de existența acestui agent patogen să conștientizeze riscurile la care se expun atât pe ei, cât și pe toți cei dragi. „Eu și soția vom fi izolați lângă mama mea și vom face tot posibilul să prevenim să se întâmple altceva”, a mai transmis fiul bărbatului din Arad răpus de cumplita maladie care a îngenuncheat întreaga lume.

Mesajul lui Alex Șerban, la scurt timp după ce tatăl său s-a stins din viață

Ioan Serban, tatăl meu, s-a dus astăzi la Domnul… A fost cel mai bun soț (44 de ani), tată, frate, socru, bunic, unchi, pastor, profesor, tată spiritual, preot în casa lui timp de aproape 65 de ani. Ne-a iubit pe noi cu toată puterea lui, a iubit oamenii fără să aștepte ceva în schimb și cel mai mult L-a iubit pe Isus Cristos, Cel la care este acum. Pentru el e bine. Pentru noi e greu.

Aș vrea să nu trebuiască să continui mesajul, dar având în vedere circumstanțele în care s-a întâmplat, trebuie să precizăm câteva lucruri. Tatăl meu a fost afectat de coronavirus, dar nimeni nu a știut acest lucru până foarte recent. Simptomele nu arătau că ar fi suferit de covid-19, iar din câte am înțeles, trecerea lui la Domnul s-a întâmplat nu atât datorită virusului, cât datorită altor afecțiuni pe care el le avea, care au făcut lupta cu virusul imposibilă pentru el.

Nu a călătorit recent în străinătate și nu a ținut slujbe fiind bolnav. Nici nu putea, pentru ca bisericile erau deja închise pe când a început el să se simtă rău, iar școlile la fel. Noi ne-am izolat la domiciliu și nu știm dacă vom putea măcar să ne luăm rămas bun de la el.

Fratele și sora mea și familiile lor nu vor putea fi alături de noi pentru că locuiesc în străinătate. Eu și soția vom fi izolați lângă mama mea și vom face tot posibilul să prevenim să se întâmple altceva. Nu mi-e ușor să scriu acum, dar voiam ca lucrurile să fie clare. Virusul e real, iar noi simțim asta din plin.

În aceste momente, tot ce avem nevoie este să vă rugați pentru noi, în mod special pentru mama mea, care a fost timp de 44 de ani alături de el în toate și este greu pentru ea să vadă viața fără el. Mulțumesc tuturor celor ce ne-ați sunat sau ne-ați scris, chiar daca nu multora le-am putut răspunde.

Viața tatălui meu merită să fie onorată pentru impactul pe care l-a avut în viețile multor oameni, chiar dacă acum situația nu ne permite să îl comemorăm cum se cuvine. Cerul se bucură acum de el. În toată această perioadă grea prin care trecem, suntem siguri că Dumnezeu rămâne același. El rămâne bun, El rămâne drept, El rămâne lângă cei care Îl iubesc, El rămâne Vindecătorul și Cel care dă viață! Ne încredem în El!”, este mesajul cutremurător scris de Alex Șerban la câteva ore după moartea tatălui său.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×