Mark Zuckerberg, somat să părăsească funcția de președinte al Facebook

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/10/2018, 15:38
Mark Zuckerberg, somat să părăsească funcția de președinte al Facebook
Mark Zuckerberg, președintele platformei Facebook

Mai multe fonduri publice care dețin acțiuni la Facebook, în statele Illinois, Pennsylvania, Rhode Island și New York City, au propus ca Mark Zuckerberg să părăseasă funcția de președinte de la gigantul de pe piața social media. Toate acestea se petrec din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania.

De asemenea, în această situație, în tabăra celor care sunt pentru părăsirea postului de către Mark Zuckerberg se alătură și investitorul Trillium Asset Management.

Mark Zuckerberg, președintele Facebook, somat să-și părăsească poziția

Reuters informează că patru fonduri publice din SUA au propus că Mark Zuckerberg să plece din funcția de președinte al site-ului de socializare. Acestea dețin acțiuni la Facebook Inc, și doresc plecarea președintelui Facebook din cauza unor scandaluri în care a fost toată compania implicată. Din păcate pentru cei patru, sunt șanse destul de mici de reușită a acestei inițiative, pentru că Zuckerberg are în control 60% din acțiuni. Mark Zuckerberg pare că în această situație vrea să atragă atenția asupra companiei în special.

„Facebook joacă un rol supradimensionat în societatea și economia de astăzi. Aceștia au responsabilitatea socială și financiară de a fi transparentă- de aceea cerem independență în contabilitate”, a declarat un jurnalist. Cei patru investitori vor să introducă propunerea părăsirii locului de președinte pe ordinea de zi la întâlnirea acționarilor din mai 2019. Problemele cu care se confruntă Facebook în ultima vreme sunt datele sustrase de hackeri din peste 29 de milioane de profiluri. 15 milioane de conturi online au fost afectate din cauza detașiilor de contact furate de pirații internetului.

Mark Zuckerberg și Facebook

Facebook a fost fondat de Mark Zuckerberg în 2004. Acesta este unul din cei mai bogați din lume, dețănând o sumă de aproximativ 34.4 miliarde de dolari americani.  A studiat informatica la Universitatea Harvard, dar a renunțat în 2006 la studiile sale, fără a absolvi.  Mark Zuckerberg a devenit în anul 2009 cel mai tânăr miliardar care și-a clădit singur averea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×