Marea Britanie iese din UE pe data de 31 ianuarie 2020! Victorie zdrobitoare pentru premierul Boris Johnson

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 17:47
Marea Britanie iese din UE pe data de 31 ianuarie 2020! Victorie zdrobitoare pentru premierul Boris Johnson
Marea Britanie iese din UE pe data de 31 ianuarie 2020. Sursa foto: vox.com

Victorie pentru premierul Marii Britanii Boris Johnson în Camera Comunelor! Așadar, Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană pe data de 31 ianuarie 2020, după ce planul premierului a primit votul pozitiv în Camera Comunelor!

Marea Britanie iese din UE pe data de 31 ianuarie 2020

Acordul a fost adoptat cu 358 de voturi „pentru” şi 234 „împotrivă”. Proiectul va fi adoptat în formă finală după ce va trece şi prin Camera Lorzilor, acest lucru urmând să se întâmple înainte de 29 ianuarie.

Acordul de retragere interzice guvernului extinderea perioada de tranziţie dincolo de 2020! Perioada de tranziție este cea în care Regatul Unit nu mai este teoretic în Uniunea Europeană, dar respectă multe dintre regulile blocului comunitar.

Perioada de tranziție se încheie pe 31 decembrie 2020

Oponenţii lui Boris Johnson spun însă că legea lasă viitorul Marii Britanii în incertitudine, pentru că ajungerea la un acord comercial avantajos cu UE ar putea dura mai mulţi ani, nu doar până la finalul anului 2020.

Legea de retragere a Marii Britanii din UE, care implementează acordul privind Brexitul pe care prim-ministrul Johnson l-a negociat cu UE în luna octombrie, a fost introdusă în Discursul Reginei, de joi, fiind cea mai importantă dintre priorităţile guvernului Johnson de anul viitor.

La începutul dezbaterii din Camera Comunelor, prim-ministrul a spus că proiectul său de lege „învaţă lecţia empatiei din fostul Parlament” şi „respinge orice altă întârziere”.

”Vom putea merge mai departe”

„Acesta asigură că ieşim pe 31 ianuarie. La acel moment, Brexitul va fi încheiat. Va fi gata. Povestea tristă din ultimii trei ani se va încheia şi vom putea merge mai departe”, a declarat Johnson în faţa membrilor parlamentului.

Perioada de tranziție este de un an de zile și în acest timp Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene și va respecta regulile UE, iar relația comercială dintre cele două părți va rămâne neschimbată.

Scopul acestei perioade este să permită organizarea unei noi serii de negocieri între britanici şi UE. Acestea vor determina cum va arăta viitoarea relaţie dintre cele două părţi și va fi încheiată până pe data de 3 decembrie 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×