Marcel Vela, prima reacție după ce a fost acuzat că mușamalizează cazul accidentului nașului Daniel Chițoiu

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 15:01
Marcel Vela, prima reacție după ce a fost acuzat că mușamalizează cazul accidentului nașului Daniel Chițoiu
Marcel Vela, prima reacție după accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu *foto: facebook Ovidiu Vanghele

Accidentul fostului ministru al Economiei, Daniel Chițoiu, a creat foarte multe speculații în presă. Astfel, oamenii legii sunt bănuiți că ar vrea să îl acopere pe Chițoiu, cel care ar fi de vină pentru accidentul care a avut loc joi în comuna argeșeană Zamfirești și în urma căruia au murit doi oameni.

Posibila mușamalizare a cazului ar putea fi dată de faptul că Daniel Chițoiu este nimeni altul decât nașul de cununie al fetei actualului ministru de Interne, Marcel Vela.

Marcel Vela, prima reacție după accidentul în care a fost implicat nașul fetei sale, Daniel Chițoiu

Astfel, ministrul de Interne Marcel Vela a avut o primă reacție cu privire la acest subiect. „Într-adevar dl. Chițoiu a cununat-o pe fiica mea în 2012 cand eram colegi în PNL. După care drumurile noastre s-au despărțit, eu am ramas în PNL, dl Chițoiu în ALDE. Eu sunt ministru de 2 luni și am dat dovada că sunt ministru normal.”

El a enumerat și motivele pentru care nu va interveni în această situație:

„Eu vă spun că nu fac nicio intervenție pentru nimeni, absolut nimeni din trei motive:
1. De moralitate și corectitudine. Nu se face așa ceva. Dacă vrei să fii ministru normal, nu faci așa ceva și nici nu este corect.
2. Juridic. Motivul juridic ține de faptul că acest dosar este instrumentat de un procuror.
3. Motiv tehnic. Este imposibil ca un ministru să intervină la specialiștii tehnici care fac expertiza”, a declarat Marcel Velea.

De unde au pornit dubiile cu privire la accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu

Din primele informații, se anunțase că victima din accident, șoferul în vârstă de 82 de ani al Loganului, ar fi fost de vină pentru accident întrucât i s-a făcut rău la volan și a intrat pe contasens. Însă martorii susțin că cel care a intrat pe sens opus ar fi chiar fostul ministru al Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu.

Acesta a fost internat la Spitalul Floreasca, având mai multe coaste rupte. Cu toate acestea, din imaginile prezentate în momentul accidentului, membrul ALDE părea a fi în regulă, pe propriile picioare.

Cei de la stiridebanat.ro transmiteau în noiembrie 2012 că la nunta fetei lui Vela, la care naș a fost Daniel Chițoiu, au fost prezenți mai mulți dintre mai marii partidului, printre care și Crin Antonescu iar cel care i-a cântat la nuntă a fost Marcel Pavel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×