Accidentul lui Daniel Chițoiu. Un martor spune că fostul ministru a intrat pe contrasens. Președintele Sindicatului Agenților de poliție confirmă ipoteza / UPDATE

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 12:26
Accidentul lui Daniel Chițoiu. Un martor spune că fostul ministru a intrat pe contrasens. Președintele Sindicatului Agenților de poliție confirmă ipoteza / UPDATE
Un martor spune că fostul ministru Daniel Chițoiu a intrat pe contrasens. Sursa foto: Mediafax.ro

Apar noi informații în cazul accidentului produs de fostul ministru de finanțe, Daniel Chițoiu, pe Dealul Negru, joi, 26 decembrie 2019. Unul dintre cei trei martori audiați de polițisti vine cu detalii și spune ce s-a întâmplat la locul accidentului din localitatea Zamfirești, județul Argeș. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă in rem.

UPDATE, ora 12.35: Presedintele Sindicatului National al Agenților de Politie, Iulian Surugiu, susține ipoteza conform căreia Daniel Chițoiu a provocat accidentul.

”Cercetarea la faţa locului s-a terminat încă de ieri şi s-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut nici unde să tragă dreapta pentru a evita coliziunea”, a declarat, vineri, la Digi 24


Fostul ministru de finanțe, Daniel Chițoiu, a intrat pe contrasens

Un bărbat care a fost martor accidentului produs de secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, spune că fostul ministru nu a efectuat nicio manevră neregulamentară sau depășire, ci pur și simplu a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula din sens opus.

„N-a intrat în nicio depășire, nu era nimic în față. A părăsit banda și a intrat pe cealaltă bandă. Loganul venea normal de la Pitești. Eram în spatele lui (a lui Daniel Chițoiu, n.red.)”, a declarat martorul, relatează digi24.ro.

Două persoane au murit în urma accidentului de pe DN 7, în județul Argeș

Martorul a mai spus că se afla chiar în spatele mașinii conduse de Daniel Chițoiu. Mașina fostului ministru, un Audi, a lovit din plin un Logan care circula regulamentar. Cele două persoane din Dacia Logan, un bărbat în vârstă de 83 de ani și o femeie de 73 de ani au murit.

Politicianul a fost dus la Spitalul Județean Pitești, dar ulterior a fost transferat la Spitalul Floreasca din București. Medicii spun că fostul ministru are trei coaste rupte și va rămâne internat pentru următoarele 2-3 zile pentru investigații suplimentare.

Polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Totodată, organele de poliție urmează să stabilească cu exactitate cauzele producerii accidentului de pe Dealul Negru.

„La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, au precizat reprezentanții Poliţiei Argeș, informează dcnews.ro.

Cine este Daniel Chițoiu, politicianul care se pare că a produs accidentul

Daniel Chițoiu a fost vicepreședinte al ANAF în perioada 2005-2007 și președinte interimar al ANAF între ianuarie 2007 – aprilie 2007. De asemenea, el a fost ministru al Finanțelor Publice în guvernul Ponta, între decembrie 2012 și februarie 2014.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×