Marcel Ciolacu solicită aviz DSU pentru şedinţa comună a Parlamentului rezervată votului de învestire a Guvernului Cîţu

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 10:23
Marcel Ciolacu solicită aviz DSU pentru şedinţa comună a Parlamentului rezervată votului de învestire a Guvernului Cîţu GALERIE FOTO
Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, anunț ferm despre ședința comună a Parlamentului. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

A devenit oficial! Marcel Ciolacu solicită aviz DSU pentru şedinţa comună a Parlamentului rezervată votului de învestire a Guvernului Cîţu. Preşedintele interimar al PSD nu se oprește aici și a transmis că va trimite adrese la instituţiile statului pentru a putea ţine şedinţa de plen din Parlament.

Marcel Ciolacu solicită aviz DSU pentru şedinţa comună a Parlamentului rezervată votului de învestire a Guvernului Cîţu

„Mâine o să fim prezenţi. De dimineaţă o să facem adrese la DSU, DSP, aşa cum am văzut că a cerut domnul Marcel Vela. Dacă totul e ok, o să ţinem şedinţa”, a declarat Marcel Ciolacu, conform România TV.

Reacția omului care conduce PSD-ul este consecinţa deciziei de restricţionare a activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Alertă în Parlament

Vă reamintim că votul de învestire a Guvernului Cîţu urmează să fie dat în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului.

„Vom vedea, este în mâna Parlamentului decizia privitoare la învestirea Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate, miniştrii noştri s-au prezentat în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creştere.

De altfel se vede că au şi obosit să ne dea aviz negativ candidaţilor noştri de miniştri, foarte mulţi primind aviz favorabil. Prestaţia Guvernului care de fapt este în funcţie este o prestaţie extrem de serioasă, care abordează cu maximă responsabilitate toate problemele României şi care împinge înainte toate proiectele de dezvoltare. Ca atare, ce va face Parlamentul, va face Parlamentul”, afirma liderul PNL, Ludovic Orban.

De remarcat că social democrații au anunţat deja că vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu vor vota acest guvern pentru că „nu merită să fie votat”.

Pe de altă parte, Pro România şi USR au subliniat necesitarea învestirii unui guvern cu puteri depline, în contextul crizei coronavirusului. De altfel, situaţia creată de cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus ar putea modifica radical poziţiile partidelor parlamentare, determinând un vot în favoarea Cabinetului Cîţu.

 „Ne-am străduit încercând să formăm o majoritate şi vom vedea că până la urmă Parlamentul decide”, a mai afirmat liderul PNL, Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×