Marcel Ciolacu, deschis la o alianță cu Pro România: ”Mâna întinsă din partea PSD este reală, decizia îi aparține lui Victor Ponta”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 16:31
Marcel Ciolacu, deschis la o alianță cu Pro România: ”Mâna întinsă din partea PSD este reală, decizia îi aparține lui Victor Ponta”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu/ Foto: Hepta

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat. într-un interviu pentru DC News, că vrea o reunificare a stângii românești, un prim pas putând fi o alianță electorală a PSD cu Pro România și ALDE la alegerile locale din vară, transmite Agerpres.

Un program politic comun

Eu doresc o reîntregire a stângii. Am declarat acest lucru, am făcut anumiţi paşi, am dat o decizie în interiorul partidului – pentru prima oară fiecare organizaţie judeţeană decide ce alianţe face. Sunt multe organizaţii judeţene care doresc o alianţă cu Pro România, am luat act şi de anumite declaraţii ale domnului Victor Ponta”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că a discutat pe acest subiect cu Victor Ponta, președintele Pro România, care trebuie să decidă dacă va merge pe varianta unei alianțe cu fostul său partid.

Nu ascund faptul că ieri (joi – n.r.) am avut o discuţie cu domnul Victor Ponta şi încercăm să depăşim anumite momente. Mâna întinsă din partea PSD este una reală, decizia îi aparţine în acest moment domnului Victor Ponta. Noi suntem deschişi pentru astfel de alianţe, în primul rând de reîntregire a stângii, apoi categoric trebuie să avem un program politic comun”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este deschis pentru o alianţă cu Pro România, președintele PSD a răspuns: ”Categoric”.

Alianță extinsă cu Tăriceanu

Chiar dacă ALDE nu este partid de stânga, președintele PSD crede că includerea partidului lui Tăriceanu în alianța stângii este oportună deoarece guvernările social-democrate de până acum ar fi adoptat și măsuri de dreapta.

Nu excludem o alianţă nici cu ALDE. Acelaşi lucru a fost transmis în ceea ce priveşte ALDE în teritoriu, şi sunt lideri judeţeni care doresc, cel puţin despre alegerile locale vorbim acum, să aibă astfel de alianţe. Cred că o regrupare a celor trei forţe este un lucru benefic pentru stânga românească. Se poate regăsi într-un proiect politic şi o anumită latură de centru dreapta. Guvernele PSD nu au avut măsuri numai de stânga (…) care au fost binevenite, bine fundamentate, care au fost benefice României”, a conchis preşedintele interimar al PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×