Malta mărește amenzile pentru încălcarea carantinei la 10.000 euro

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 17:48
Malta mărește amenzile pentru încălcarea carantinei la 10.000 euro
Malta mărește amenzile pentru încălcarea carantinei la 10.000 euro. Sursa foto: Hepta

Malta a decis să mărească amenzile pentru încălcarea carantinei la 10.000 de euro, în încercarea de a descuraja oamenii să mai părăsească locuințele, informează Malta Today.

Amenzile pentru încălcarea carantinei din Malta au ajuns la 10.000 de euro

Oamenii care vor încălca regulile carantinei în Malta și vor fi prinși în afara locuinței vor primi o amendă de 10.000 de euro, în urma unei hotărâri de guvern, menită să descuraje oamenii de a mai ieși din locuințe.

Astfel, decizia se aplică de fiecare dată când un cetățen maltez, ce trebuie să stea în carantină, este prins că încalcă măsura obligatorie.

Amenzile pentru încălcarea carantinei din Malta, aprobate de executivul maltez, vin în încercarea de a reduce infecțiile cu coronavirus.

Hotărârea a fost publicată luni și face parte din setul de măsuri dispuse de autoritățile din Malta după ce s-a descoperit că mulți cetățeni nu au fost găsiți la domiciliul unde erau obligați să stea în carantină.

Cei care nu sunt găsiți la domiciliu vor fi amendați

Polițiștii și reprezentanții direcțiilor de sănătate din Malta au efectuat sute de vizite la domiciliu, pentru a se asigura că cei aflați în carantină respectă măsura cerută în astfel de situații.

Charmaine Gauci, șefa Departamentului Public de Sănătate din Malta a reiterat importanța distanțării sociale și respectării măsurilor de protecție impuse de autorități, în încercarea de a limita răspândirea infecției cu COVID-19.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus era, marți, de 110. Toți pacienții sunt în stare bună, iar o persoană în vârstă, ce a fost transferată la terapie intensivă, se află într-o stare stabilă.

Majoritatea persoanelor infectate se află la domiciliu și sunt vizitate de medici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×