COVID-19 prezent și după 17 zile pe nava Diamond Princess! Virgil Musta: „Trebuie să considerăm fiecare persoană posibil infectată”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 18:49
COVID-19 prezent și după 17 zile pe nava Diamond Princess! Virgil Musta: „Trebuie să considerăm fiecare persoană posibil infectată” GALERIE FOTO
Toți pasagerii de pe nava Diamond Princess au fost debarcați. Sursa foto - hepta.ro

COVID-19 este prezent și după 17 zile pe nava Diamond Princess! Medicii spun că în urma unor teste, virusul a fost descoperit pe vasul de croazieră, deși debarcarea pasagerilor a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni.

COVID-19 prezent și după 17 zile pe nava Diamond Princess!

Vă readucem aminte că pe Diamond Princess, din 3.700 de oameni, peste 800 au fost infectați cu Coronavirus. Din păcate, 10 dintre ei au și murit.

Dr. Virgil Musta, medic specialist la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, a vorbit despre studiul care arată că noul coronavirus rezistă 17 zile pe suprafețe. Inițial, se credea că virusul rezistă numai 3 zile.

Virgil Musta: „Trebuie să considerăm fiecare persoană posibil infectată”

”Eu cred că mai puțin trebuie să ne schimbe modul de gândire și acțiune, pentru că, de fapt, noi trebuie să prevenim, noi nu știm dacă, într-o anumită zonă, virusul este de 17 zile sau de 2 zile.

Toate măsurile pe care trebuie să le luăm sunt strict legate pentru a preveni să nu ne contaminăm”, a spus dr. Virgil Musta pentru Digi 24.

”În plus, din cauză că epidemia a trecut în fază de epidemie comunitară, trebuie să considerăm fiecare persoană posibil infectată, chiar dacă nu are simptome.

Sunt persoane asimptomatice, sunt persoane care, înainte de a dezvolta primele simptome, sunt deja eliminatoare de virus, sunt contagioase și nu știm dacă o persoană cu care luăm contact este sau nu infectată”, a adăugat medicul de la ”Victor Babeș”, din Timișoara.

Mai mult de atât, doctorul nu a ezitat și a făcut un apel pentru protejarea persoanelor la risc. Medicul s-a referit atât la vârstnici, cât și la cei care au probleme la inimă, la plămâni, la rinichi, la ficat sau au diabet.

De altfel,dr. Virgil Musta a mai spus, că-n fața COVID-19, nu este o boală mai periculoasă decât alta.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×