Mai multe posturi de radio din Europa au difuzat simultan melodia „You’ll Never Walk Alone”, în semn de solidaritate în lupta împotriva coronavirusului

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 18:01
Mai multe posturi de radio din Europa au difuzat simultan melodia „You’ll Never Walk Alone”, în semn de solidaritate în lupta împotriva coronavirusului
Zeci de posturi de radio din Europa au difuzat simultan imnul echipei de fotbal FC Liverpool, în semn de solidaritate. Sursa foto: radioessen.com

Noul coronavirusul a ucis deja peste 7.000 de persoane la nivel global, iar bilanțul tinde să capete noi proporții dramatice pe zi ce trece, avertizează specialiștii. Lideri politici, actori, cântăreți sau vedete cu sute de mii de urmăritori în mediul online, cu toții îndeamnă la solidaritate și responsabilitate, acum când omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din istoria sa.

Zeci de posturi de radio din Europa au difuzat simultan o melodie celebră, în semn de solidaritate

Dornici de a-și arăta susținerea în lupta cu agentul patogen care a îngrozit întreaga lume, tot mai mulți oameni au dat startul unor inițiative, care mai de care mai ingenioase, iar gesturile lor s-au bucurat de un succes uriaș, mai ales în mediul online.

Cea mai apreciată dintre acestea îi aparține DJ-ului olandez Sander Hoogendoorn, care a difuzat melodia „You’ll Never Walk Alone” la postul de radio 3FM, postând în acelaşi timp pe Twitter un videoclip în care mima versurile.

Alte câteva zeci de posturi din țări precum Spania, Austria, Belgia, Finlanda, Slovacia şi România au preluat imediat ideea, astfel că binecunoscutul cântec a putut fi ascultat în același timp, pentru ca fiecare dintre noi să știe că „Nu va merge singur” în lupta pentru supraviețuire. Printre acestea se numără BC Radio 1, Radio 2 şi Radio 6.

Compusă în 1963 de trupa britanică Gerry and the Pacemakers, melodia a devenit cunoscută pe plan mondial ca imn al mai multor echipe de fotbal, între care se remarcă FC Liverpool.

La fiecare meci al campioanei Europei, zeci de mii de oameni pot fi auziți cântând la unison aceste versuri, devenite adevărate simboluri ale solidarității.

Zoe Ball, gazda emisiunii matinale de la BBC Radio 2, le-a dezvăluit ascultătorilor că a fost mişcată până la lacrimi de „răspunsul de sprijin în faţa adversităţii şi anxietăţii„. Inițiatorii acestui gest au încercat să-i facă pe ceilalți să înțeleagă faptul că nu sunt singuri, „indiferent prin ce trec acum”.

O inimă a apărut pe hotelul Intercontinental, în semn de solidaritate

Nu este singurul mod prin care oamenii își arată solidaritatea în lupta cu noul coronavirus. Având în vedere că industria turistică este grav afectată de răspândirea acestei maladii, marile lanţuri hoteliere își unesc forțele în aceste momente dificile, pentru a le arăta tuturor că nu sunt singuri.

În lipsă de clienţi, unele hoteluri şi-au oferit camerele ca spaţii de carantină sau găzduire pentru medici în această perioadă. În plus, la Amsterdam, Davos, Belgrad, Berlin, Budapesta, Geneva sau Bucureşti au putut fi observate inimi formate din luminile aprinse în camere.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×