MAI introduce noi măsuri fiscal-bugetare pentru polițiști! Vor fi recuperate și diferențele față de MApN

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 13:36
MAI introduce noi măsuri fiscal-bugetare pentru polițiști! Vor fi recuperate și diferențele față de MApN
MAI anunță noi măsuri fiscal-bugetare pentru polițiști. Sursa foto: Facebook

Din luna ianuarie, Ministerul Afacerilor Interne introduce noi măsuri fiscal bugetare ce vizează polițiștii și întreg personalul civil din cadrul instituției. Acestea sunt prevăzute în Ordonanța de Urgență 1/2020, aprobată de Guvernul României și publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de joi. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al MAI, astfel vor fi recuperate diferențele față de MApN.

MAI anunță noi măsuri salariale pentru polițiști și militari

Salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se majorează cu 1/3 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4)”, se arată în comunicatul MAI.

O altă măsură implementată la inițiativa ministrului de Interne, Ion Marcel Vela, în calitate de senator, este actualizarea, începând cu luna ianuarie a anului curent, a alocației valorice pentru drepturile de hrană, la fel ca în celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Bani mai mulți pentru personalul MAI care alege să lucreze de sărbători și în zilele libere

De asemenea, pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile”, mai precizează Ministerul Afacerilor Interne în comunicatul publicat recent pe site-ul oficial.

Începând cu luna ianuarie 2020, cuantumul sporurilor, precum şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară acordată angajaţilor MAI se menţine la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

MApN a anunțat semnarea primului contract pentru achiziţia de platforme de transport pe roţi pentru Armată

În altă ordine de idei, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat semnarea primului contract cu o companie italiană pentru achiziţia de platforme de transport pe roţi.  Echipamentele respective urmează să intre în cel mai scurt timp posibil în înzestrarea Armatei Române.

Documentul a fost semnat marţi de locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente şi reprezentantul operatorului economic IVECO Defence Vehicle SPA din Italia, potrivit unui comunicat al instituției. Acest contract subsecvent a cărui valoare depășește un miliard de lei, fără TVA, se va derula pe o durată de 4 ani şi prevede achiziţia unui număr de 942 de platforme.

Furnizorul are obligaţia ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităţilor privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor şi asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a acestora„, anunță MApN.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×