Vești bune pentru angajații MAI. Primesc mai mulți bani de la 1 ianuarie 2020

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 15:23
Vești bune pentru angajații MAI. Primesc mai mulți bani de la 1 ianuarie 2020
Angajații MAI vor primi bani mai mulți de la 1 ianuarie 2020. Sursa foto: dorohoinews.ro

Anul nou vine cu vești cât se poate de bune pentru mulți dintre polițiștii români. Peste 100.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor primi salarii mai mari începând cu data de 1 iauarie 2020, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții instituției în cursul zilei de joi.

110.000 de angajați MAI vor primi bani mai mulți din ianuarie

Un număr de aproximativ 110.000 de persoane vor primi bani mai mulți, ca urmare a demersurilor ministrului Marcel Vela, care a supus aprobării o serie de măsuri fiscal-bugetare ce vizează personalul MAI.

Este vorba despre acordarea unui spor pentru condiţii grele de muncă şi toxicitate a cărui valoare echivalează cu un procent de 25% din salariul minim brut pe ţară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Concret, odată cu această adăugire, polițiștii vor încasa, în medie, între 200 și 400 de lei pe lună, valoare brută. „Pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbători legale, precum şi în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii„, informează reprezentanții MAI

Ce salarii au angajații MAI în momentul de față

Totodată, „în calitatea sa de senator, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a depus un amendament cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând de anul viitor, a cuantumului actualizat al compensaţiei băneşti/alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată în comunicatul instituției.

În momentul de față, salariile angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne variază între 1.255 de lei (personal contractual, funcții fără comandă) și 10.120 de lei (ofițeri de poliție, funcții cu comandă). De la 1 ianuarie, polițiștii își vor rotunji semnificativ veniturile, odată cu actele normative adoptate în Parlament, la propunerea ministrului Marcel Vela.

Anunțul FSDPR cu privire la salariile polițiștilor

Ca urmare a întâlnirii pe care președintele FSDPR „Alexandru Ioan Cuza”, colonel (r) Ionel Babuș a avut-o cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, liderul polițiștilor a fost ferm asigurat cu privire la următoarele:

1. Toate drepturile lucrătorilor din poliție vor fi respectate și aduse la zi, începând cu luna Ianuarie 2020.

2. Salariile polițiștilor vor fi plătite respectându-se legea salarizării aflată in vigoare, acest lucru garantând creșterile prevăzute pentru anul 2020 și următorii.

3. Nu va fi modificată legea privind pensiile polițiștilor, pe cale de cosecinta ieșirile anticipate din sistem nefiind justificate

Federatia Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F „Alexandru Ioan Cuza” – parte a Blocului Național Sindical – reafirmă statutul său de vârf de lance a mișccării sindicale din Ministerul Afacerilor Interne”, au transmis reprezentanții Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza”.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×